TODAY+TOMORROW

Bollocks Buster: privacy is dood

(The Ismaili)

Transliban Petra Kramer prikt graag met vileine pen door globale onzin heen. Onze privacy bijvoorbeeld. *verdrietige emoji*

Deze column zou over privacy gaan. Dat had mijn wekelijkse twitterpoll zo besloten. Maar dat was voordat de werkelijk onthutsende peiling (pdf) van Maurice de Hond werd gepubliceerd waaruit bleek dat het gros van de gepeilde kiezer niet maalt om privacy. Noch om mensenrechten. Integendeel, als je Maurice de Hond mag geloven dan wil een forse meerderheid van het stemvee niks minder dan een totalitaire politiestaat. Maar liefst 67% van het electoraat zou voor heropvoedingskampen zijn, 61% zou administratieve detentie willen en 54% is voor massasurveillance middels gezichtsherkenning.

Gek genoeg krijgen de logische gevolgen van die stellingnames – namelijk overal cameratoezicht en het onderscheppen van alle digitale communicatie – geen meerderheid. Waar 54% biometrische massasurveillance wil, is er nog altijd een meerheid van 61% die overal cameratoezicht invoeren verwerpt. Alles en iedereen altijd afluisteren kan op 75% weerstand rekenen. Zo kennen we het stemvee weer, alles en iedereen moet in de gaten gehouden worden en iedereen moet keihard worden aangepakt behalve degenen die zeggen dat alles en iedereen keihard moeten worden aangepakt. Het blijkt maar weer eens dat de gemiddelde Nederlander een keiharde strafstaat wil voor de anderen, niet voor zichzelf.

Ondertussen ben ik kapot benieuwd naar de reactie van Halbe – onze waarden staan onder druk – Zijlstra. Halbe is net zoals de gemiddelde groupie van Maurice de Hond helemaal panisch over moslims. Moslims willen onze manier van leven afschaffen. Onze vrijheid! Onze superioriteit! Als Halbe de liberaal is die hij zegt te zijn dat moet deze peiling hem koud om het hart slaan. Hoe moet dat Zijlstra? Wat gaan we doen nu de Nederlander volgens De Hond geen enkel respect voor onze vermeende liberale waarden toont?

Telefoonnummers en IP-adressen hebben geen religie. Terrorisme ook niet. (RARA en RAF (Rote Armee Fraktion) iemand?). Alleen moslims afluisteren bestaat niet. Een politiestaat invoeren die alleen moslims slachtoffert kan niet. Hoezeer ik het ook haat om een idioot als Zijlstra gelijk te geven staan onze waarden inderdaad onder druk. Onze manier van leven loopt gevaar. Dat is niet de schuld van moslims, het is de schuld van de “liberalen”. Die zijn namelijk niet half zo liberaal als ze zeggen te zijn. Zo was de VVD in 1996 “ernstig verdeeld over de openstelling van het huwelijk voor paren van gelijk geslacht.” De (neo)liberale waarden zoals we die kennen zijn leeg. “Het is een leegte die aangepast is aan het economisch systeem dat deze regeringsleiders hebben helpen bouwen.” Om dat economische systeem in stand te houden offeren we sinds 2008 meer op dan schade door terreuraanslagen ons ooit kunnen kosten. De zorg wordt uitgehold, de reële koopkracht daalt al tien jaar op rij en de ongelijkheid wordt almaar groter.

Terreur is een geweldige bliksemafleider van de ongelijkheid die al veertig jaar toeneemt. Hoe banger de bevolking, des te minder opstandig ze zijn en des te eerder ze akkoord gaan met inperkingen van mensenrechten. Daar moet tegenin gebracht worden dat het plebs hun rechten ook wel heel erg makkelijk opgeeft. Zie de eerder genoemde peiling.

Alsof “onze waarden” nog niet genoeg onder druk stonden doen ook Amerika en Israël een duit in het zakje. Hayden, de ex-directeur van de CIA heeft in de afgelopen dagen verkondigd dat iedereen veel teveel treurt om onschuldige burgerslachtoffers. Diezelfde ex-directeur van de CIA suggereert dat Europa te vrij is. De Israël-lobby wil verder al een tijdje de Verisraëlisering zoals Elsevier, Jalta, en Een Vandaag graag propageren.

De Israëlische regering zelf dreigt met “cyberaanvallen” tegen Boycott, Divestment and Sacntions-activisten (BDS) in Europa en alsof dat nog niet genoeg was dreigt Israël nu met moord. Als je het lef hebt om Israël te beschuldigen van landroof en apartheid dan ga je de gehaktmolen in. Mocht je daarna nog ietwat van een publiek bereiken dan ben je een antisemiet.

Of niet. Als ik een antisemiet ben dan is Eran Efrati dat ook en hij is een klokkenluider uit het Israel Defense Forces (IDF). Hij waarschuwt voor onze focus op schijnveiligheid. Hij waarschuwt voor de Verisraëlisering die iedereen ons aanbeveelt.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2020 Vileine

To Top