TODAY+TOMORROW

Nieuwsflash: eerste hijab-kapper opent in Brooklyn

(Taslim Rajabali )

In Nieuwsflash belicht de Vileine redactie het meest brandende feministische nieuws, zodat je nooit meer iets hoeft te missen. Deze keer: een moslima opent de allereerste kapper voor hijab-draagsters in Brooklyn.

Het is notoir moeilijk voor hijab-dragende vrouwen om een goede haarsalon te vinden. Daar komt nu echter verandering in. Hudah Quhshi (37) opent de eerste women only hijab-kapper in Brooklyn.

Onmogelijke zoektocht naar een knipbeurt

“Het was moeilijk voor me om een kapper te vinden voor zelfs de simpelste knipbeurt,” vertelde Quhshi, die zelf ook een hijab draagt, aan de New York Post. Hijab-dragende vrouwen mogen immers hun haar niet laten zien buiten de huiselijke kring, met name aan mannen. Dat resulteerde erin dat Quhshi in een salon soms een handdoek over haar nog natte haar moest gooien en naar buiten vluchten als er toch een man binnenkwam. Ook hoorde ze van mede-moslima’s horrorverhalen over knipbeurten in achterafkamertjes en kelders. Dat deed haar besluiten haar eigen hijab-kapper te beginnen.

hijab

In haar luxueuze salon in Brooklyn, Le’Jemalik Beauty – ‘For your eyes only’ in Arabisch – zijn alleen vrouwen welkom. “Maar wel vrouwen van welke afkomst of religie dan ook,” verzekert Quhshi.

Tijd voor een Nederlandse variant?

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2017 Vileine

To Top