REAL/FAKE

Glossy Gruwels: Esra legt ‘m weg

(Metra-Jeanson)

Een van de redactrices van Vileine probeert een stapel glossy’s te lezen, zonder daarbij permanente hersenschade op te lopen. Vandaag is de beurt aan Esra Seval!

Ik ren de Spar in, geheel gekleed in fitnesskleding, om een glossy te kopen. Met een verhit hoofd bekijk ik ze allemaal, in de hoop een glossy te vinden die de andere dames nog niet hebben behandeld. Dan zie ik haar, de glossy der glossies: Gloss. Het zit ‘m al in de naam. Dit belooft een interessante middag te worden, want de cover doet mij al gruwelen.
Onze benen moeten zomerklaar zijn en dat kan in drie categorieën: beach legs, bambi-benen en vollere benen. Ik kijk naar mijn eigen benen die in een strakke sportbroek zitten. Ik hoor bij geen van deze categorieën. Wellicht kan deze glossy mij helpen in mijn doel er fit en gezond uit te zien voor in de zomer.

Ontgiften als een celebrity

We beginnen met het voorwoord van de hoofdredacteur. Angela gaat met haar hele redactie naar de sportschool! Op zo’n redactie zou ik ook wel willen werken (psst Hadjar). Ze zijn bij Gloss blijkbaar ook allemaal aan het ontgiften, wat dat ook moge betekenen. Als geneeskundestudent moet ik hierbij zeggen dat wij allemaal aan het ontgiften zijn. Ons lichaam is gemaakt om 24/7 te ontgiften, dat hoef je er niet speciaal bij te doen. Ondertussen willen we natuurlijik ook wel genieten van het leven. Wijntje hier, wijntje daar. Dat hoort erbij. Celebrities hebben dat ook, want celebrities zijn net mensen. En als celebrities gaan sporten en ontgiften, dan raken wij ook gemotiveerd. Het gaat er natuurlijk om dat je je lekker in je vel voelt. Klinkt positief! Ik ben benieuwd wat voor tips en celebrity-voorbeelden mij te wachten staan in deze glossy.

Yolanthe en Wesley in een park

Op pagina 5 begint mijn wenkbrauw al naar boven te trekken. Ik zie een foto van Kim Kardashian met als kop “WHITE TRASH”. Oké. Wat is er gebeurd met “lekker in je vel zitten”? Het is een klein artikel waar de outfit van Kim Kardashian wordt bestempeld als een omgeknoopte luier. Blijkbaar wordt Kim niet gezien als een voorbeeld.
Hierna volgen een aantal bladzijdes waar ik niet zo veel aandacht aan besteed. Het zijn triviale nieuwsitems over celebrities die met hun kinderen een blokje om lopen. Najib Amhali gaat blijkbaar zingen. Eén of andere celebrity laat haar hond uit. Weten we dat ook weer. Het blijft mij verbazen dat mensen dit interessant vinden. Wat is er zo interessant aan Yolanthe en Wesley in een park?

Bambi-benen

Dan komen we aan bij de trend waar mijn wenkbrauwen hun streklimiet lijken te bereiken. Hollywood Trend: BAMBI-BENEN. Gloss vraagt zich af of het nog wel goed gaat met dames zoals Alexa Chung, Sienna Miller en Wendy van Dijk. Bij elke vrouw staat haar lengte en gewicht genoteerd. Sienna Miller, met haar 1,65 en 50 kilo heeft blijkbaar een kinderlichaam. Wendy heeft blijkbaar bambi-benen en daar is niks mis mee. Je knieën moeten er blijkbaar zo dun en puntig uitzien en je benen zo dun, dat het lijkt alsof je benen je lichaam niet kunnen dragen. Excuse me? Terwijl ik het stukje lees word ik nog bozer. Actrice Angelina Jolie neemt nog maar 500 calorieën per dag. “Ze eet alleen nog maar mango, banaan en ananas,” verraadt een bekende van de actrice. Neem ik deze glossy te serieus? Ik moet denken aan de verschillende medische artikelen die ik heb gelezen over haar keuze om haar borsten en baarmoeder te laten verwijderen, omdat ze een genetische afwijking heeft. Deze afwijking heeft er al voor gezorgd dat ze vroeg afscheid heeft moeten nemen van verschillende familieleden door borstkanker. Ik kan mij niet voorstellen wat Angelina allemaal heeft meegemaakt en dan staat ze in een artikel over een Hollywood-trend genaamd ‘bambi-benen’. Ik besluit deze glossy even weg te leggen.

De bladzijdes erna zijn gelukkig wat genuanceerder. Gloss legt uit dat je met crash-diëten niet verder komt. Als je echt wilt afvallen, dan moet je zweten en sporten. Dat doe ik gelukkig, want ik lees deze glossy nog steeds in mijn sportpak. Je kan ook een hond kopen en daarmee elke dag wandelen. Je krijgt er geen bambi-benen van, maar je wordt wel fitter van en je hebt een blije hond.

Cameron laat zich gaan

Deze Glossy heeft echt pieken en dalen, want het volgend artikel laat mij weer gruwelen. “IK LAAT ME EVEN GAAN SCHAT!”, staat er, met een before-and-after-foto van Cameron Diaz. Cameron ziet er blijkbaar niet meer zo sexy uit als vroeger. Ze heeft alleen maar baggy kleding aan. En ze heeft geen bambi-benen. Cameron sport niet meer sinds zij het ja-woord heeft gegeven aan Benji Madden. “Na de bruiloft leerde ik een deel van mezelf kennen, waarvan ik niet wist dat het bestond,” zegt zij. Gloss vertaalt dit in: “Ze heeft zich laten gaan.” Dit doet mij denken aan mijn moeder, die een theorie heeft over dikke vrouwen en het huwelijk. “Alle vrouwen worden uiteindelijk dik in het huwelijk, omdat ze geen indruk meer hoeven te maken. De mannen overigens ook.” Je zit voor een eeuwigheid aan elkaar vast natuurlijk, geen ontkomen aan.

Korte benen en vettig haar

En dan komt het moment waarbij ik de Gloss in de prullenbak gooi: een artikel over Katy Perry. “Privé is de zangeres helemaal niet sexy! Toch staan de knappe Hollywood-mannen voor haar in de rij.” Waar moet ik beginnen? Ik kijk naar een foto van een Katy Perry op haar “normaalst”. Volgens Gloss heeft ze in real life korte benen, vettig haar en een baggy look. De foto’s van haar exen zijn publiciteitsfoto’s. “Waarom zij wel en ik niet?” hoor ik de schrijver van dit artikel denken, terwijl ze naar een poster van John Mayer kijkt in haar kamer. “Ik heb wel bambi-benen!” roept ze erbij. Misschien is dit een mindfuck voor de Gloss-schrijvers, maar waarschijnlijk is Katy Perry ook gewoon heel leuk om mee om te gaan. Ze heeft misschien een heel fijne persoonlijkheid en waarschijnlijk kan ze lekker genieten van een wijntje en een goed gesprek. Wellicht heeft zij meer diepgang dan praten over bambi-benen en voelen deze mannen zich op hun “korte benen met vettig haar-momenten”, die glossies bijna nooit vertonen, ook knap. Gek hè? En nu ga ik weer verder met nuttige dingen in het leven, zoals squats doen en daarna een hamburger eten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2020 Vileine

To Top