WORK+WEALTH

Vileine Academy ’19 = open!

BEELD: collage door Daantje Bons

Het afgelopen jaar heeft Vileine een publicatiepauze ingelast om van vrijwilligersplatform naar een blijvend vrouwelijk journalistiek netwerk met professionele organisatie te groeien, en nieuwe verdienmodellen te onderzoeken.

Met veel dank aan jullie enthousiasme en blijvende input van ideeën en kwalitatieve sollicitaties moest Vileine een manier vinden om een blijvende kweekvijver te worden voor vrouwelijke topjournalisten in spé, en dat is gelukt!

Vileine Academy gaat in mei beginnen met de eerste groep toptalenten en weer publiceren – geen opinies meer, maar toegankelijke onderzoeksjournalistiek in vernieuwende vormen zoals je van Vileine Vrouwen gewend bent.

Voordat Vileine samen met de zon weer terugkomt, zoeken we misschien wel jou: journalistiek talent.

Het maakt niet uit wat je opleiding of baan is, waar je vandaan komt, hoe oud je bent en of je het goed doet bij een waterkoeler.

Het enige wat we willen weten is: ben jij in potentie geschikt om je vast te bijten in jouw expertise en de door jouw gevonden informatie te delen met Nederland?

Dan wil Vileine je graag uitnodigen om je in te schrijven voor de eerste onafhankelijke journalistieke opleiding voor vrouwen.

Ons hele programma is erop gericht jullie te helpen ondervertegenwoordigde onderwerpen in de massa-aandacht te brengen. Hiervoor adviseren en begeleiden we niet alleen jullie, maar ook onze partners: de beste kranten van Nederland en journalistieke online platforms. Ook zij krijgen van Vileine Academy gevraagd en ongevraagd advies over inclusieve talentwerving om te zorgen dat er zoveel mogelijk goede vrouwelijke journalisten op de grote redacties terechtkomen.

Vileine Academy stelt studenten actief voor aan toekomstige opdrachtgevers en begeleidt de integratie op redactie – maar eerst krijgen jullie les van gevestigde topjournalisten en werken jullie aan jullie eigen onderzoeken, buiten het establishment.

Vileine Academy 2019

Vileine Academy 2019 – Accelerator

Schrijf je in!

  • Stuur een mail naar info@vileine.com met als onderwerp “aanmelding Vileine Academy 2019” òf “Vileine Academy Accelerator” vóór 14 april
  • Voeg je CV als aparte bijlage toe
  • Schrijf een korte, originele mail over een ondervertegenwoordigd onderwerp dat jij wil uitzoeken
  • Benoem je unieke vaardigheden (talen naast Nederland, Engels, Frans en Duits, inzicht in bepaalde industrieën en/of maatschappelijke velden, levenservaring, levenslange obsessies)
  • Geef alvast aan op welke donderdagen, vrijdagen en zaterdagen je beschikbaar bent in april!

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2020 Vileine

To Top