WORK+WEALTH

Vileine Academy: RTL biedt extra ruimte

Beeld: John Holcroft

Het slechte nieuws is dat alle fulltime posities bij dagbladen en zelfstandige onderzoekstrajecten van Vileine Academy 2020 gevuld zijn en de Covid-crisis grote parttimeklassen onmogelijk maakt in 2020.

Het goede nieuws is dat RTL Nieuws nu twee extra plekken vrijmaakt voor startende journalisten, onderzoekers, verslaggevers en redacteuren. Je krijgt naast Vileine Academy deelname & coaching een vergoeding van 1500 tijdens je traineeship en direct een jaarcontract met volledig salaris bij succes. RTL en Vileine willen je samen helpen op de journalistieke functie te komen die het beste bij je ambities past, ook als je daarvoor nog in bepaalde vaardigheden wilt oefenen.
Daarnaast zorgt Vileine -los van jou- middels advieswerk voor lange termijn inclusie bij RTL en kun jij je zoveel mogelijk op je belangrijke werk richten.

In 2019 werd de pilot van Vileine Academy succesvol afgerond met vier afgestudeerden die inmiddels allemaal fulltime bij krantenredacties hun werk doen. Zij voerden hun eigen journalistieke onderzoeken uit en werden daarbij ondersteund door wekelijkse masterclasses en persoonlijke coaching van tientallen mentoren die al bekendheid hebben verworven in de journalistiek. Ondertussen zet Vileine Academy zich in om deelnemende redacties te voorzien van inclusiviteitsadvies en continu feedback, opdat de talenten precies weten waar ze hun kwaliteiten het beste kunnen inzetten en zo min mogelijk door uitsluitende mechanismen worden gehinderd. Dit kan alleen door met redacties te werken aan een bredere visie op representatieve en evenwichtige journalistiek op de lange termijn.

Solliciteer nu bij het partnertraject en en begin eind oktober bij Vileine en RTL!

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2020 Vileine

To Top