WORLD+CULT

Repost: Bitch wordt alweer 20 jaar

Deze week schreef The New Yorker over het 20-jarige jubileum van het toonaangevende Amerikaanse feministische blad Bitch. Andi Zeigler, de oprichtster van Bitch, schreef er een boek over: We Were Feminists Once: From Riot Grrrl to CoverGirl®, the Buying and Selling of a Political Movement. In die 20 jaar werd het magazine zowel als ‘te radicaal’ als ‘niet radicaal genoeg’ neergezet – want de feministes bij Bitch hielden zowel van provoceren als van La Perla ondergoed en Nars lipstick, zowel van feministische theorie als van popcultuur. Klinkt bekend? Ja, ook Vileine is fan.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2020 Vileine

To Top