TODAY+TOMORROW

Repost: New Yorkse meiden strijden tegen de genderkloof

Wat deed jij toen je 11 was? Wat het ook was, waarschijnlijk was je niet bezig om een website op te zetten waarmee je de ongelijke behandeling tussen jongens en meisjes onder de aandacht wilde brengen. Toch is dat precies wat drie 11-jarige meiden uit New York hebben gedaan, meldt Stylist. Ella Rose, Amelia Sage en Sela Eva begonnen hun website, Girls United, omdat ze het zat waren dat ze hun favoriete Star Wars-merchandise alleen in het roze konden krijgen – want meisjes houden tenslotte alleen van roze, glitter en Barbies.

Niet alleen strijden de meiden tegen gendermarketing, ze laten en passant ook zien hoe genderstereotypes beide seksen tekort doen, door via hun broertje Logan ook het mannelijk perspectief te belichten op de site. “We think girls and boys should be equal,” zegt Ella.“We hate this unfair situation and urge all girls to be themselves despite what their surroundings tell them.”

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2020 Vileine

To Top