REAL/FAKE

Re-Clame: Mona Intense patriarchaat vla

Daantje Bons

In Re-Clame maakt kunstenares Daantje Bons alternatieve reclamebeelden voor merken die het zelf niet meer snappen. Deze week: visueel antwoord op het racistische en seksistische spotje van Mona voor hun best wel intense vla.

In het reclamespotje van Mona zelf vinden ze het heel normaal om de verkoop van vla te vergelijken met het consumeren van donkere vrouwen, want chocola = lustobject en donkere vrouwen ook. Waar hebben we dit toch eerder gezien? Vileine’s Art Director Daantje Bons helpt hier Mona in te zien hoe walgelijk hun reclame eigenlijk is.

mona_0057

 

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2020 Vileine

To Top