SEX+SPIRIT

Straatstudie: “ik verlang naar seks buiten mijn relatie”

Jack Soilleux

Gendernormen in de samenleving zijn voor veel mensen in het dagelijks leven onzichtbaar. Studenten van de opleiding Culturele Antropologie van de Universiteit Utrecht hielden in samenwerking met Vileine straatinterviews over de invloed van gendernormen in onze samenleving. Deze week in het thema ‘Eigen seksualiteit’ een interview door Simone Aumaj.

“Ik zie mijn seksualiteit als een langzame ontwikkeling, die in deze tijd door het kapitalisme wordt beteugeld’’

Welk object beschrijft je seksualiteit?
Het object dat mijn seksualiteit beschrijft is een plant. Waarom? Een plant heeft liefde, affectie en vooral de juiste omgeving nodig om te groeien. Juist omdat een plant zo langzaam groeit, moet men voorzichtig zijn met het consumeren ervan. Ditzelfde geldt voor mijn seksualiteit. Ik zie mijn seksualiteit als een langzame ontwikkeling, die in deze tijd door het kapitalisme wordt beteugeld.

Zit je in een relatie?
Ja, ik zit in een relatie van zestien jaar met een heel lieve vrouw. Zestien jaar is een hele lange tijd en het vereist ook een bepaald soort creativiteit op seksueel gebied. Ik merk dat de focus van onze gezamenlijke seksualiteit over de jaren heen veranderd is naar een individuele seksualiteit. We zijn van geliefdes over de jaren heen naar vrienden getransformeerd. Waarom dit precies is, daar kan ik mijn vinger nog niet precies op leggen. Er zijn denk ik twee gebeurtenissen die ons getekend hebben – haar affaire en mijn carrière als chef-kok. Door haar affaire is onze intimiteit sterk afgenomen, maar door mijn carrière hebben we een lange tijd onze intimiteit niet in stand kunnen houden. Ik maakte lange avonden, waardoor zij al sliep als ik thuiskwam. Op dit moment hebben we eigenlijk nauwelijks seks. Eerlijk gezegd is het een beetje gek, want we willen allebei een goed seksleven, maar het lijkt niet te lukken. Als zij aangeeft dat ze seks wilt hebben, schrik ik een beetje, omdat ik haar niet meer als seksueel persoon zie. Dit is een punt waaraan we werken, omdat we kinderen willen. Misschien zal dat de seksuele spanning weer terugbrengen.

Verlang je naar seksuele ervaringen buiten je relatie?
Dit is een vraag waar ik antwoord op kan geven in verschillende lagen. Allereerst zit ik in een hele lange relatie. Zestien jaar lang heb ik mijn seksualiteit eigenlijk alleen met haar gedeeld. Ik denk dat het verlangen naar seksuele ervaringen buiten mijn relatie om altijd al aanwezig is geweest in de afgelopen zestien jaar. Als ik met een retrospectieve blik terugkijk op onze relatie, denk ik dat we er allebei ons voordeel uit hadden kunnen halen, wanneer we ook seksuele ervaringen buiten de relatie om opgedaan zouden hebben. We zouden dan misschien niet zo vastzitten. Mijn idee van seksualiteit is een ontdekkingsreis die je niet per se met één persoon hoeft te delen. Op dit moment verlang ik vaak naar seksuele relaties buiten mijn relatie om, maar ik vraag mezelf nog steeds af of het ten gunste van mijn huidige relatie zou zijn om dit gevoel te gaan ontdekken. Zij is eerder vreemdgegaan en dat heeft een klein deel van mij gebroken. Als wij onze relatie zouden transformeren naar een open relatie, weet ik niet of ik dat zou trekken, omdat een deel van mij haar nooit volledig zou vertrouwen.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2020 Vileine

To Top