REAL/FAKE

Re-Clame: jezelf durven te zijn, maar alleen met hulp van ICI PARIS XL

Daantje Bons

In Re-Clame maakt kunstenares Daantje Bons alternatieve reclamebeelden voor merken die het zelf niet meer snappen. Deze week: visueel antwoord op het toch niet zo goed uitgepakte ‘feministische’ spotje van ICI PARIS XL.

In haar nieuwe reclamespotje heeft beauty-keten ICI PARIS XL gekozen voor de de slogan “Durf jezelf te zijn”. Maar zoals uit het filmpje blijkt: je kunt daarin enkel slagen met een snufje ICI PARIS XL. De vrouw is puur natuur kennelijk nooit goed genoeg: alleen met de nodige make-up op haar gezicht mag ze zich aan haar scharrel tonen. Helaas faalt het zogenaamd feministische statement daardoor behoorlijk.

Dit beeld vertaalt de letterlijke boodschap van ICI PARIS XL – een ideaalbeeld drukken op de werkelijkheid. Zoals je ziet: niet echt een gewenst aangezicht.

 

ICI PARIS XL, deze aanpak had veel beter uit de verf kunnen komen – er valt namelijk ontzettend veel te behalen met beeldvorming. Je kunt als merk wel degelijk feministisch zijn met de juiste boodschap, maar alleen als je écht geïnteresseerd bent in de strijd. Praat niet over je doelgroep, maar met ze! Ga eens in gesprek met feministen en waag dan een nieuwe poging. Wij zien er alvast naar uit.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2020 Vileine

To Top