TODAY+TOMORROW

Nieuwsflash: Wonder Woman is hit zonder zichtbare PR

Screenrant

In Nieuwsflash belicht de Vileine redactie het meest brandende feministische nieuws, zodat je nooit meer iets hoeft te missen. Vandaag: Wonder Woman, de eerste vrouwelijke superheldenfilm is een kaskraker.

Op 2 juni ging Wonder Woman wereldwijd (met een aantal uitzonderingen, zoals Nederland) in première. Kort daarvoor, aan het begin van vorige week, hief studio Warner Bros het embargo op dat nog op recensies van de film van toepassing was. Het bleek een goede zet van de filmstudio om dit eerder dan oorspronkelijk het plan was te doen, want het internet wordt overspoeld met positieve geluiden. Op Rotten Tomatoes, een waarop recensies verzameld worden, heeft de film nu een score van 93%. Daarmee laat het andere films in de DC Extended Universe-reeks met mannen in de hoofdrol, zoals Batman v. Superman (27%) en Man of Steel (55%), ver achter zich.

Geen PR, wel kaskraker

Voor de PR was wel budget beschikbaar maar de marketing was nauwelijks zichtbaar. Een superheldenfilm met alleen maar vrouwen liet zich volgens Warner Bros te moeilijk in de markt zetten. Daarbij is de film ook nog een unicum: alle DC-films gingen tot nu toe over mannelijke helden en worden ook bijna altijd door mannen geregisseerd. Verwacht werd dan ook dat de film nauwelijks zou scoren. Terwijl vroege verwachtingen een opbrengst van ongeveer 50 miljoen dollar voorspelden, doet Wonder Woman het goed onder Amerikaanse bioscoopgangers. Zo massaal, dat Wonder Woman in Amerika al meer dan 100 miljoen dollar binnensleepte. In andere landen is dat momenteel al meer dan 122 miljoen. Patty Jenkins, de regisseur, scoort daarmee de grootste opening voor een film met een vrouwelijke regisseur ooit (de vorige recordhouder was Sam Taylor-Johnson met Fifty Shades of Grey).

Wonder Woman gaat in Nederland op 15 juni in première.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2020 Vileine

To Top