TODAY+TOMORROW

Repost: Belgische waterpolomeisjes zijn de klos

België heeft het feminisme eigenhandig driekwart eeuw teruggedraaid, zo meldt Knack. De Koninklijke Belgische Zwembond besloot deze week dat gemengde ploegen in de waterpolo-jeugdcompetitie toch echt niet meer kunnen. Zodra de meisjes 11 jaar worden, mogen ze niet meer met de jongens meedoen aangezien de “fysiologische verschillen” te groot worden en “de integriteit van de meisjes dan in het gedrang komt”. Ruim 170 meisjes met een passie voor waterpolo worden hier de dupe van. Nog erger: Michel Louwagie, de man die dit omstreden besluit nam, is zich wel actief aan het inzetten voor meer vrouwelijke voetbalsters. Wat?

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2020 Vileine

To Top