SEX+SPIRIT

Bollocks Buster: ze pissen op transfobie

(Against Me!)

Transliban Petra Kramer prikt graag met vileine pen door globale onzin heen.

In reactie op de omstreden “wc-wet” die ervoor moet zorgen dat North Carolina “hetero blijft” – alsof een geopolitiek construct als een staat een seksuele identiteit of geaardheid heeft – boycotten bedrijven en artiesten die staat. Dat genereert veel media-aandacht. Waar de Nederlandse media geen aandacht aan besteed hebben is dat de transseksuele punkrocker Laura Jane Grace en haar band Against Me! besloten hebben om juist in North Carolina op te treden uit solidariteit met de transen die daar wonen. Bollocks Buster duikt deze week in het wat, hoe en waarom van transfobie.

Het is in Amerika een goeie tijd om transgender te zijn” wist RTL Nieuws vorig jaar mei te melden. Op derde kerstdag 2015 deed Erik Mouthaan er een schepje bovenop door te verkondigen dat veel Amerikaanse staten qua transgenderrechten voorop lopen op Nederland. Destijds had ik al zoiets van OMG, like really? Nu er in Amerika 100+ antitrans-wetsvoorstellen in de pijplijn zitten, heb ik al helemaal zoiets van: val kapot met je propaganda dat Amerika the land of the free is.

Transseksueel zijn wens ik mijn ergste vijand niet toe. Transseksueel zijn is levensgevaarlijk. Voorheen had je de VU die willens en wetens ethinylestradiol voorschreef, totdat het uit de handel werd genomen omdat het de transkiller bij uitstek was. Tegenwoordig heb je haatmoorden. In de jaren ’80 en ’90 waren dat er maar twee per jaar. Anno nu zijn het circa drie transen per maand die gewurgd of anderszins afgeslacht worden. En alsof dat niet erg genoeg is kun je in the land of the free aangeklaagd worden wegens prostitutie als je er appetijtelijk uitziet terwijl je over straat loopt en je trans onder de leden hebt. “Het is in Amerika een goeie tijd om transgender te zijn.” Nope.

Het is nog nooit een goede tijd geweest om trendzjender te zijn. Full stop. Transgender is een parapluterm die het woord transseksueel is gaan vervangen nadat travestieten die veelal “gewoon” cishets met een fetish zijn hebben gelobbyd voor een meer “inclusieve” term. Zo’n tien jaar geleden waren transseksuelen, travestieten en transgenderisten nog drie verschillende groepen, tegenwoordig is het één pot nat: transgender.

Dat is an sich al kut. Maar dan ben je dus nog niet in Amerika geweest. In Amerika is het fucking ruk en je kunt er beter wegblijven als trans zijnde. Waar we ons in Nederland beestachtig druk maken om waarschijnlijk niet bestaande moslimkinderen die juichen, dansen, springen en klappen voor iedere aanslag en die bovendien in knotsgekke complottheoriën geloven waaruit zou blijken dat Amerika niet altijd helemaal de waarheid spreekt, bevindt Amerika zich nu in een presidentiële race die aan de rechterzijde draait om de complottheorie dat transseksuelen uit zijn op werelddominantie en dat ze en passant alle bestaande (conservatie) normen en waarden willen vertrappen. De fascist Trump zei weliswaar dat transen in zijn Trump Towers naar de wc van keuze mogen, maar daar krabbelde hij later op terug en inmiddels heeft zijn rivaal Ted Cruz al een attack ad draaien dat Trump verklede kerels naar de meisjes-wc wil sturen.

Het extreemrechtse complotterskanaal Infowars doet er nog een schepje bovenop. Zij sturen een verklede vent de meisjes-wc in en doen vervolgens alsof het allemaal spontaan is. Nee dus, want de stem van de “transgender” vriendin in de video is beslist de stem van een cis. Maar goed, er is dus 0.3% van de bevolking die zogenaamd op het punt staat heel Amerika te perverteren. Ted Cruz gelooft dat en Donald Trump neemt z’n uitspraken terug, omdat z’n achterban vond dat ie te transvriendelijk was en het gekke is dat het hele mediacircus erin meegaat. ‘De transen komen’ is het nieuwe ‘De Russen komen’. De nieuwe paus, die in tegenstelling tot de vorige paus wel heel populair is, heeft transen zelfs vergeleken met nucleaire wapens.

Transen zouden een bedreiging voor de mensheid zijn. Volgens de paus hebben we een streepje voor op ISIS qua dreiging die van ons uitgaat. Samen met Minx en Raven, ik noemde me destijds (ver voordat de huidige paus mij met een nucleair wapen vergeleek) Styx, hadden we daar voor de gein een naam voor bedacht: BOOSWIGTE. Met alleen maar hoofdletters. Dat was belachelijk maar kapotgeinig. Zo infiltreerden we in de binnenkort te slachtofferen cishetmaatschappij door uit eten te gaan in een truckerscafé. Daar trok ik als pril pre-opje nogal de aandacht van de mannelijke ogen en dan zei Minx: “Wilt u niet zo naar mijn dochter kijken?” Hunnie schaamden zich dood, wij lachten ons rot en de BOOSWIGTE gingen verder met het uitroeien van iedereen plannen.

Dat was een grap. Tegenwoordig is het zo ongeveer een issue in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Voor een objectieve maar in tijd beperkte beschouwing daarvan verwijs ik u graag naar Arianne van der Ven op het Continuüm. Voor een meer hands on approach hoeft u alleen maar door te lezen. Amerikanen geloven echt dat “transgenders” iedereen willen steriliseren dan wel feminiseren. De cynische rechtsmens die deze column toevallig leest en nu gelooft dat transen maar mooi de aandacht afleiden van moslims qua minieme minderheid in de Verenigde Staten, gaat voorbij aan het feit dat nota bene Iran Amerika ver vooruitstreeft wat betreft geslachtsveranderingsgezondheidszorg. Iran doet daar sinds de jaren ’80 aan en Amerika doet er sindsdien nadrukkelijk niet aan. Het eerste Iraanse fatwa dat transseksualiteit erkende, werd uitgesproken in 1963. Ongeveer 15 jaar voordat Nederland een genderteam had en 22 jaar voordat de politie stopte met het opjagen en vastzetten van transseksuelen. Pas bij het tweede fatwa over transseksualiteit in Iran, in 1987, werd het nieuwe religieuze gebod (en dus niet verbod of doodsvonnis zoals de MSM fatwa’s graag uitleggen) serieus genomen.

Amerika daarentegen kent sinds de jaren ’80 TERFs. Dat zijn Trans Exclusieve Radicale Feministen die geen probleem hebben met die zelfverzonnen term, maar die wel aanstoot nemen aan de afkorting TERFs. Waar het beschaafde Nederland in de jaren ’70 voorzichtig begon met transen behandelen en waar het barbaarse Iran in ieder geval 10 jaar eerder was met de erkenning van het verschijnsel van transigheid, daar volhardt en ageert Amerika tot op de dag van vandaag tegen iedere erkenning van transseksualiteit wat dan ook. Behalve Bernie Sanders dan. Bernie Sanders deed in de jaren ’80 al aan transrechten. De Joodse kandidaat die geliefd is bij islamitische stemmers laat zich graag introduceren door een trans.

Helaas is een inclusief verhaal geen nieuws. Discriminatoire verhalen zijn dat wel. En media mogen dan niet expliciet de kant van de haters kiezen, ze slagen er wel in om “transgenders” als verklede mannen te framen. Vandaar dat we zowat iedere keer dat een Nederlandse trans in het nieuws komt moeten kijken naar een foto van hoe de trans in kwestie haar lippenstift doet. Als het een kwestie van lippenstift was, dan was het niet zo pijnlijk en niet zo moeilijk. Transseksueel worden als in de operatie doorstaan en daarna verder leven in het gewenste geslacht is het makkelijke deel. Daarna de goegemeente trotseren is het volgende hoofdstuk.

Nu de godvergeten presidentsverkiezingen in het vermeende land of the free toch over transigheid moet gaan, aldus Ted Cruz en de TERFs, laat ons dan vooral niet vergeten dat de TERFs de VS achtergesteld hebben op Iran qua ruimdenkendheid. Als geprivilegieerde Nederlandse trans kreeg ik ermee te maken dat de vergoeding voor gelaatsontharing dankzij de VVD geschrapt werd voordat ik klaar was. Als ik een jaartje sneller door de molen was gekropen, dan had ik mijn borstvergroting nog betaald kunnen krijgen. Allebeide kreeg ik niet en dat is te danken aan de vermeende vrijheidshelden die landen als Iran graag de maat nemen.

De virulente transenhaat die nu de kop opsteekt in de VS is geen exclusief Amerikaans verschijnsel. In Europa sluimert het al een tijdje als een veenbrand. Wederom met de complotgekkies als aanstichters ervan. Transen zouden er een satanische agenda op nahouden en Conchita Wurst zou de personificatie van Baphomet zijn. Was getekend, Martin Vrijland. Het is klinkklare onzin, maar het slaat aan. Zo heeft de favoriete partij van Pegida, Alternative für Deutschland, Conchita Wurst de oorlog verklaard. Dat Conchita Wurst geen trans maar een dragqueen is ontgaat ze. Conchita Wurst is een act, geen identiteit. Wurst gaat in het dagelijks leven net zo anoniem over straat als de bandleden van de eerste de beste blackmetalband zonder corpsepaint.

Ook andere vrienden van de PVV laten zich niet onbetuigd; de Australian Liberty Alliance – wiens oprichtingsfeestje werd opgeluisterd door Geert Wilders – trekt ook ten strijde tegen LHBT’s. Bollocks Buster schudt deze week het moede hoofd en vraagt zich af wanneer de PVV het masker laat vallen door bevriende partijen te gaan steunen in hun strijd tegen de vermeende transgenderideologie. “Het satanische samenlevingsontwrichtende experiment” is immers een veel grotere dreiging dan de islamisering waar Geert W. zich tot beperkt.

Mocht u moedeloos worden van dit troosteloze bericht, dan is hier een playlist om u op te vrolijken. Gender is over (if you want it).

2 Comments

2 Comments

  1. Petra

    28 april 2016 at 23:31

    De bij mijn weten eerste “false positive”: een cisgender lesbiënne wordt de wc uitgeknidderd door een gent die haar niet vrouwelijk genoeg vindt.

    https://youtu.be/hVuHAS2CtUM

  2. Pingback: Limonade Vrijmibeau | Swap I. Chou

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2020 Vileine

To Top