TODAY+TOMORROW

Bollocks Buster: predatory peacekeepers

Transliban Petra Kramer prikt graag met vileine pen door globale onzin heen. Deze week duikt ze in de duistere wereld van “Defensie”.

Je kunt “Defensie” veel verwijten, maar niet dat ze er geen uitgekiende mediastrategie op nahouden. Onlangs heeft Jeanine Hennis een uiterst anti-emancipatoir besluit genomen door de lichamen van vrouwen op te eisen als kanonnenvoer. Dienstplicht zou niet mogen bestaan, ook niet als het slechts op papier bestaat en in de praktijk hopelijk nul gevolgen heeft. Een belastingparadijs dat onderdanen verplicht om te sterven voor corporate belagen is ronduit feodaal. Toch heeft Jeanine Hennis dit, op aangeven van de PvdA en D66, verkocht als een emancipatoire maatregel. Dat alleen mannen moeten sterven voor de corporate belangen van Nederland B.V. zou oneerlijk zijn. Vrouwen zouden ook het recht moeten hebben om bruine mensen te vermoorden voor olie!

Geheugen als een goudvis

Gehaaid, zoals het een VVD’er betaamt, stuurde de Minister van Oorlog zoals het tot 1959 heel politiek incorrect heette een “ingezonden mededeling” naar de sales-afdeling van geenstijl de Roze Khmer. VROUWEN ZIJN NIET GESCHIKT VOOR DEFENSIE! Ophef op bestelling, zo rolt “Defensie”. En de media promoten het als een malle, zonder erbij te vertellen dat “Ik zie je op de schietbaan, vriend” een door spin docters bedachte oneliner is. Zelfs onze zusters bij Stellingdames tuinden in de mediastrategie van het Ministerie van Oorlog. Daarom plaatsten ze de video “Voor vrede en veiligheid.” Dat is absurde newspeak als je de illegale Irakoorlog nog in het achterhoofd hebt. Aangezien het CDA door de media inmiddels als verfrissend alternatief gepresenteerd wordt, terwijl hun informele slogan de afgelopen eeuw ‘we rule this country’ was, kom je echter tot de weinig opbeurende conclusie dat de media hopen op lezers met een geheugen van een goudvis.

De vorige keer dat het CDA de premier mocht leveren, pleegde het kabinet oorlogsmisdaden. Om die partij nu als het redelijke midden te presenteren is net zo absurd als voor het aftappen van internetkabels zijn als er vrouwen aan boord mogen in de duikboot. O FUCK. Wacht… De Stellingdames scharen zich achter het idee om miljarden te verbranden om precies dat te gaan doen. Het zal vast heel intersectioneel zijn om te juichen voor een oorlogsmachine, maar verwacht mij dan niet op je feestje.

De reden achter alle oorlogspropaganda is Rusland, kijk maar hoe dicht ze hun land bij onze basissen hebben gebouwd! Vergeet alleen niet dat de BUK-raket die de MH17 neergehaald zou hebben min of meer gelanceerd is vanaf de Zuidas. Als Rusland zo’n bedreiging voor ons vormt, waarom helpen wij Russische wapenfabrikanten dan met het ontwijken van belasting? Waarom financieren internationale bankiers – die de wereldwijde economie in 2008 op de knieën gebracht hebben, waarvoor ze vorstelijk beloond werden middels bailouts – dan wapensystemen voor zowel westerse als Russische wapensystemen?

Pacifistisch internationaal verkeer van kapitaal inperken

Als het “Defensie” werkelijk om vrede en veiligheid zou draaien, zou het dan niet veel efficiënter om heel pacifistisch het internationaal verkeer van kapitaal aan banden te leggen? Volgens de Eerste Kamer niet. Daar is namelijk een motie aangenomen die eist dat het kabinet aantoont hoe er meer geld wordt uitgetrokken voor Defensie. Uiteindelijk moet er 2% van het BNP (RefDag-alert) in de bodemloze put gegooid worden die ‘oorlog’ heet.

Sinds we het Ministerie van Oorlog heel Orwelliaans Defensie zijn gaan noemen, is het aantal “vredesmissies” of “humanitaire missies” alleen maar toegenomen. Voor ons is dat vooralsnog allemaal een ver-van-ons bed-show. Toch zijn er nu Amerikaanse troepen in minstens 134 verschillende landen. Obama heeft in zes jaar zeven landen gebombardeerd. 90% van de droneslachtoffers is collateral damage. Blauwhelmen verkrachten Afrikaanse vrouwen en kinderen net zo hard als ISIS hun seksslavinnen. Wat ons als vredesmissies verkocht wordt en waarmee je vredesprijzen wint, is alleen maar olie op het vuur gooien. We creëren onze eigen vijanden door niet kritisch te kijken naar het handelen van onze vermeende bondgenoten.

Niet direct vreedzame bondgenoten

Israël, Saudi-Arabië en de Verenigde Staten zou ik nou niet direct vreedzame bondgenoten willen noemen. Toch zijn dat nou juist de drie staten die je met fluwelen handschoenen moet aanpakken, volgens de heersende medialogica. Saudi-Arabië is de BFF (of is het tegenwoordig bae?) van het Koningshuis. Israël is de BFF van de inherent antisemitische christenen die menen dat joden zich zullen bekeren zodra de wederkomst van Jezus Judaïsme naar de prullenbak verwijst. Amerika is de BFF van iedere dictator ter wereld zolang die dictator de belangen van multinationals maar niet schendt en hij het vooral niet waagt om olie voor andere valuta dan de dollar te verkopen.

Laten we Nederlandse “ontwikkelingshulp” ook niet vergeten. In Ethiopië kweken Nederlanders rozen. Die rozen slurpen zeven liter water per steel terwijl daar hongersnood heerst als gevolg van droogte. Dat verdedigt het kabinet door te roepen dat het banen creëert. Alsof loonslavernij het hoogste doel zou zijn. Neem Heineken, die harddrugsdealer ziet er geen probleem in om gewapende rebellen te steunen als het goed is voor de aandeelhouderswaarde. Zouden dezelfde rebellen zich tegen Heineken keren omdat ze de lonen verlagen, belasting ontwijken, land roven, inheemse bevolking gedwongen verhuizen en bovenal een fiks deel van het drinkwater omzetten in harddrugs? Dan zouden we die rebellen terroristen noemen. Dan zou niet alleen de fiscus soldaat in dienst van Heineken zijn, maar ook “Defensie”.

Propaganda op bestelling

Dat vermeende kwaliteitsmedia uit angst voor het verliezen van een enorme advertentie-inkoper doen alsof het nieuws is dat een propagandacampagne aanslaat vind ik tot daaraan toe. Dat een zogenaamd rebels blog als de Roze Khmer seksisme op bestelling levert vind ik echter verwerpelijk en dat Stellingdames meegaat in dit alles toont aan hoezeer Edward Bernays gelijk gekregen heeft. Propaganda is alles. Vooral als mensen propaganda voor je schrijven terwijl ze het zelf niet doorhebben. Sorry Stellingdames, maar er mankeert iets aan jullie roze bril.

2 Comments

2 Comments

  1. Cliff

    12 juni 2016 at 20:49

    Meesterlijk stuk!

  2. Pingback: Bollocks Buster: de regenboogvlag staat niet voor iedereen – Vileine.com

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2020 Vileine

To Top