SEX+SPIRIT

Beste Karakterman: ik heb seks met mijn beste vriendin, maar nu wil ze meer

(Henn Kim)

Mannen praten zelden over hun alledaagse problemen. Dat wil niet zeggen dat ze er nooit mee zitten. Daarom in deze rubriek elke week zo’n alledaags (mannen)probleem, op het vlak van liefde, relaties, werk, voeding en uiterlijk. Net als in zijn gelijknamige boek gaat De Karakterman niet voor de weg van de minste weerstand en adviseert hij niet wat wordt verwacht, maar wat werkt.

Beste Karakterman,

Al sinds we zeventien zijn ben ik dikke maatjes met K. We zijn allebei hetero, zij heeft in die acht jaar tijd al meerdere vriendjes gehad en ik vriendinnetjes. Tussen ons was er nooit een spanning, hoewel ze wel echt lekker is. Een half jaar geleden zijn we tijdens een weekendje weg toch bij elkaar in bed beland. Dat was zo ontzettend geil, dat we het sindsdien al zeker tien keer gedaan hebben. De seks is echt ontzettend heet en ik wil er zeker niet mee stoppen, maar waar ik bang voor was kwam twee weken geleden uit: ze begon te hinten naar ‘meer’. Ik ben meteen duidelijk geweest en heb gezegd dat ik echt geen relatie wil. Dat zei ze te accepteren, maar ik ben er niet helemaal gerust op. Hoe kan ik ervoor zorgen dat we hiermee door kunnen gaan, als friends with benefits, zonder dat het meer wordt? De seks wil ik voor geen goud missen.

Friend With Benefits

Beste Friend,

Lastig, lastig. Vriendschappen tussen heteromannen en -vrouwen zijn (godzijdank!) gewoon mogelijk en lang niet altijd verdacht, maar zodra er tóch gevoelens bij komen, wordt het al snel heel ingewikkeld.

De situatie die je beschrijft, komt vaak voor: wanneer een heteroman en een heterovrouw een vriendschap hebben, is de vrouw eerder geneigd om wat meer afstand te bewaren wanneer ze aanvoelt dat hij meer gaat voelen. De man is eerder geneigd om het ‘te laten gebeuren’ en daarna pas duidelijk te zijn.

In beide gevallen ontstaat er een perverse situatie: de man in de eerste situatie is geneigd om heel hard zijn best te doen om dichterbij te komen, wat de vrouw vaak geneigd is uit te buiten – dan krijg je zo’n mak lammetje wat alles voor haar doet zonder ooit te krijgen waar hij op hoopt.

In jouw geval is zij het die keer op keer gekwetst wordt, hoe eerlijk je ook geweest bent over je gevoel. Met je woorden heb je jezelf onschuldig gepleit, maar: sexion speaks louder than words.

Er is maar één oplossing: jullie moeten elkaar een tijdje niet of weinig zien. Seks is uit den boze, dat wakkert haar gevoelens voor jou én haar hoop alleen maar aan. De seks kan nog zo opwindend zijn, dat is die door de spanning die haar vervolgens weer heel veel pijn doet. Dat moet je niet willen als goede vriend.

Afstand hoeft niet te betekenen dat de vriendschap over is. Het kan haar helpen haar gevoel te relativeren en een plek te geven, zodat ze niet wanhopig verliefd blijft of wordt. En wie weet merk jij, wanneer je haar minder ziet, wel opeens dat je toch meer voor haar voelt dan je dacht.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2020 Vileine

To Top