SEX+SPIRIT

Beste Karakterman: ik wil geen seks met mijn minnares

(SARAH LUCAS)

Mannen praten zelden over hun alledaagse problemen. Dat wil niet zeggen dat ze er nooit mee zitten. Daarom in deze rubriek elke week zo’n alledaags (mannen)probleem, op het vlak van liefde, relaties, werk, voeding en uiterlijk. Net als in zijn gelijknamige boek gaat De Karakterman niet voor de weg van de minste weerstand en adviseert hij niet wat wordt verwacht, maar wat werkt.

Beste Karakterman,

Ik ben sinds acht jaar getrouwd en heb een prima huwelijk. Ik heb een lieve vrouw, twee schatten van kinderen en met mijn seksleven is ook niks mis. Toch heb ik de verleiding niet kunnen weerstaan om een paar maanden geleden contact te houden met een fantastische vrouw die ik via mijn werk ontmoette. We zien elkaar meerdere keren per week en tussendoor sturen we elkaar constant berichtjes. Alleen: gek genoeg heb ik helemaal geen behoefte om seks te hebben met deze vrouw; ik wil alleen maar praten en knuffelen. Zij probeert me wel steeds te verleiden maar ik wimpel haar steeds af. Ik zou me veel te schuldig voelen als ik het toch deed en de opwinding is niet groot genoeg om toch voor de bijl te gaan. Zij vindt dat jammer, maar we willen veel te graag bij elkaar zijn om dit een breekpunt te laten zijn. Aan de ene kant voelt het als hoofse liefde, aan de andere kant voel ik me gek genoeg schuldig naar mijn minnares toe. Erg verwarrend allemaal. Wat is er met me aan de hand?

Onminnaar

Beste Onminnaar,

inderdaad, apart dit. Waar het vooral op lijkt, is dat jij iets anders mist dan de gemiddelde vreemdganger. Een affaire ontstaat vaak uit een bepaald gemis. Vaak is dat spanning en seks. In jouw geval lijkt het iets anders te zijn: bij je gezin gaat alles zijn gangetje, maar ik hoor je niets zeggen over enige diepgang en intense momenten in je relatie. Is die kant misschien wat naar de achtergrond gedreven de afgelopen jaren?

Veel stellen met jonge kinderen beseffen dat ze moeten blijven investeren in hun seksleven, maar dat geldt natuurlijk net zo goed voor je liefdesleven dat zich niet tussen de lakens afspeelt. Net als bij een seksuele affaire, die vaak spannend begint en dramatisch afloopt, kun je je bij deze affaire afvragen: kan ik dat wat ik bij deze persoon vind niet ook bij mijn eigen vrouw vinden, als ik mijn energie weer in de relatie met haar steek?

Bedenk dat je ook met deze affaire net zo goed vreemdgaat als wanneer je wel pompende seks had. Emotioneel vreemdgaan is voor een vrouw vaak minstens zo pijnlijk als seks. Vind je het daarvoor waard om je gezin op het spel te zetten? Stop er in elk geval mee jezelf voor de gek te houden en zoek naar oorzaken en oplossingen.

Oproep: zit jij ook met zo’n knellend vraagstuk in je maag, van vergelijkbare zwaarte of misschien iets lichtvoetiger aard? Mail de Karakterman op info@dekarakterman.nl en wie weet kom je binnenkort aan de beurt. Ook benieuwd naar de podcast van De Karakterman? Luister hier.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2020 Vileine

To Top