TODAY+TOMORROW

Vitamine Video: hoor de woorden van Brock Turner’s slachtoffer

Van een inspirerende TedTalk tot een krachtige speech: met Vitamine Video begint de week altijd goed.

brock-turner-meme

Brock Turner. Op plaatjes kijken zijn blauwe ogen je onschuldig aan. Het bleek moeilijk te geloven dat deze goed uitziende, rijke, blanke student een verkrachter kon zijn. Toch was dat zo: hij verkrachtte Emily Doe, een medestudente op Stanford University, na een feest achter een dumpster terwijl ze bewusteloos was en stuurde er foto’s van naar zijn vrienden. Hij werd door voorbijgangers gesnapt en aangehouden. Rape culture in actie: zelfs nadat zijn slachtoffer aangifte had gedaan, met de getuigenissen, foto’s en forensisch bewijs, was het in de rechtbank echter niet genoeg. Brocks vader en moeder schreven tenenkrommende brieven naar de rechter, om hem van diens onschuld te overtuigen. Toch werkte het: Brock werd tot slechts zes maanden voorwaardelijk veroordeeld en werd vervroegd vrijgelaten. Na slechts drie maanden stond hij weer op straat, iets wat tot grote protesten leidde:

Na zijn vrijlating kondigde Brock zelfs zijn intentie aan om lezingen over de gevaren van dronkenschap te gaan houden op Amerikaanse universiteiten.

Emily Doe schreef deze week een ontroerend essay over haar ervaring met rape culture. De castleden van de serie Girls lezen het voor. Luister en huiver:

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2020 Vileine

To Top