TODAY+TOMORROW

Vitamine Video: Saoedisch strijdlied met vrouwelijke skateboarders

Beeld: France 24

Van een fijne TedTalk tot een krachtige speech: met Vitamine Video begint je week altijd goed.

Het filmpje ging tegen alle verwachtingen in viraal: het nummer Hwages, vrij te vertalen als ‘zorgen’, gezongen door een groep vrouwen uit Saoedi-Arabië, is inmiddels al meer dan 2 miljoen keer bekeken. De song bevat expliciete kritiek aan het adres van mannen, met teksten als “May all men sink into oblivion” en “God rid us of all men”. In de clip zien we de vrouwen, met trendy sneakers en gekleurde jurken onder hun traditionele niqab, dingen doen die voor hen verboden zijn in Saoedi-Arabië: skateboarden, bowlen, biken, dansen, autorijden en basketbal spelen. Mannen steken hen een bestraffend vingertje toe. En zelfs Donald Trump heeft een cameo!

Het nummer zorgt voor nogal wat ophef. Maar niet alle kritiek is negatief: zo deelde Amera al-Taweel, de 33-jarige ex-vrouw van de prominente Saoedische prins Al-Waleed bin Talal, het nummer op haar Twitterfeed.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2020 Vileine

To Top