TODAY+TOMORROW

Nieuwsflash: een shot voor een veiliger date

Olimpia Zagnoli

In het debat rond verkrachting en seksueel geweld wordt vaak gerefereerd aan alcohol als de grote boosdoener. Nu is er echter een shot dat je juist veiliger doet voelen!

Iedereen kent het wel: je hebt een date die verschrikkelijk is. Natuurlijk is er verschil in verschrikkelijkheid: dat je Tindermatch geen fotomodel van 1.90 meter is, maar een dwerg die je bovendien loopt te mansplainen over waarom The Fountainhead toch écht het meest fantastische boek aller tijden is, is erg maar niet levensbedreigend. Soms bevind je je echter in een  situatie waarin je je daadwerkelijk onveilig voelt.

Barpersoneel grijpt in

In de UK is daar nu een antwoord op gevonden: als je je niet veilig voelt op een date, ga je naar de bar en bestel je een Angel-shot. Dan weet het personeel van de desbetreffende bar dat ze moeten ingrijpen. Hoe ze dat doen, hangt af van hoe je je drankje bestelt: als je het puur bestelt brengt iemand je naar je auto, on the rocks betekent dat het personeel een taxi voor je belt en als je er limoen bij wilt, wordt de politie gebeld.

Tijd voor een Nederlandse variant?

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2020 Vileine

To Top