WORK+WEALTH

Minifesto: stem expres op een onpopulaire vrouw

In Minifesto geven Vileine vrouwen hun mening over prangende feministische kwesties – en dagen jou uit om ook je opinie te delen. Vandaag: stem ook eens op een politica die lager op de verkiezingslijst staat!

Positieve en praktische acties, daar houden we van! Vileine Vrouw Devika Partiman lanceerde als burgerinitiatief de campagne Stem Op Een Vrouw: na 100 jaar kiesrecht wordt het echt tijd voor meer vrouwen in de Tweede Kamer. Als de mannen het niet gaan regelen, dan doen we het zelf wel!

Polygoonstem: “Op 23 januari tekende de Heer Donald Trump, den 45ste president der Verenigde Staten, een decreet waarin zij stellen niet langer financiering te bieden aan abortusregelingen. Dit historische besluit werd genomen onder toeziend oog van de zeven trotse mannelijke collega’s die zijn staf rijk zijn.” Dit is 2017, nogmaals: 2017.

women-who-vote-trump-animated-gif

In 2017 is het ook honderd jaar geleden dat Nederlandse vrouwen zich verkiesbaar mochten stellen. Het is verdomme nog steeds niet gelukt om evenveel mannen als vrouwen in de Tweede Kamer te krijgen. We hebben in Nederland nog nooit een vrouwelijke premier gehad, de top van het bedrijfsleven bestaat nog steeds uit mannen, en vrouwen krijgen gemiddeld 30% minder betaald.

Zou een gelijke verdeling vrouwen in de Kamer automatisch zorgen voor een gelijke verdeling macht, geld en invloed in de samenleving? Dat weten we niet. Maar zeker is dat het huidige besturingsmodel van oude witte mannen zich voor de vrouwenemancipatie niet heeft bewezen.

Als mannen niet in staat zijn om ons te redden, doen we het zelf wel

Het is na 100 jaar wel tijd voor een drastische verandering. Na decennia van een meerderheid mannen in de Kamer hebben wij lang genoeg gewacht. Als mannen niet in staat zijn onze problemen op te lossen, doen wij het zelf wel. Daarom stemmen wij, 15 maart 2017, op een vrouw! Vileine vrouw Devika Partman, van Vileine Friend campagnebureau BKB, bedacht de campagne “Stem op een vrouw.” Daarmee doet zij een oproep aan iedereen om een voorkeursstem uit te brengen op vrouwen die moeilijk de Tweede Kamer in zullen komen. Dit omdat veel mensen al stemmen op de eerste vrouw op de lijst, en het juist de lagere vrouwelijke kandidaten zijn die steeds tegen het plafond opbotsen. Stem dus liever op nummer zeven, dan nummer twee.

Mannen en vrouwen hebben verschillende ervaringen, staan anders in het leven en zullen dus ander beleid voeren. Een enorm onderzoek heeft bewezen dat bedrijven met meer vrouwelijke leiders meer winst maken, en dat kunnen we natuurlijk altijd gebruiken! Winnaars.

law-makers

4 Comments

4 Comments

  1. Pingback: Hallo Meneer: Boelaars – Vileine.com

  2. Pingback: 365 dagen Vileine: leven, liefde en lessen! – Vileine.com

  3. Pingback: Vileine.com

  4. Pingback: RE: “stem op een willekeurige vrouw” – Vileine.com

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2020 Vileine

To Top