WORLD+CULT

Vitamine Video: Rachèl Louise breekt los in Big Girls

Van een fijne TedTalk tot een krachtige speech of feministische video: met Vitamine Video word je altijd geïnspireerd. Vandaag hebben we de exclusieve primeur van Big Girls, de powerful video van de Amsterdamse zangeres Rachèl Louise, voor je!

Vandaag verschijnt op label Dapper de clip Big Girls van zangeres Rachèl Louise. Het nummer staat voor haar vrouwelijke rolmodellen – stuk voor stuk prachtige vrouwen van elke shape, nationaliteit en kleur, die ook te zien zijn in de clip.

Losmaken van verwachtingen

Rachèl trouwde op jonge leeftijd en scheidde vervolgens twee jaar later. Big Girls is haar manier van losbreken. Ze is op zoek naar zelfstandigheid en wil zich losmaken van verwachtingen: “Ik schreef Big Girls toen ik net uit elkaar was met de man met wie ik op mijn 23e was getrouwd. Ik was alleen naar Amsterdam verhuisd en zocht naar de versie van mijzelf, die ik nog niet genoeg ruimte had gegeven door verwachtingen uit mijn omgeving. Ik zag vrouwen om mij heen die het allemaal meer op een rijtje hadden. Zij inspireerden mij.”

Geheel door vrouwen gemaakt

Op de regisseur/cameraman Elias Brugs na werd de clip volledig geproduceerd door vrouwen. “Ik ben heel blij met en trots op de video. In deze clip komt voor mij naar voren dat er veel kracht zit in je kwetsbaar op te stellen,” aldus Rachèl.

Zing het met haar mee: “I’m running with the big girls/I don’t know how to figure it out/Welcome to the real world/ No one knows how to figure it out, how to handle the bruises.” Maar voor Rachèl is de toekomst rooskleurig: “Voor mij is Big Girls echt een mijlpaal in mijn leven geworden; getrouwd, gescheiden, ik heb mij mega verloren gevoeld en nu kijk ik sterker dan ooit naar mezelf en naar de toekomst. Ik heb zoveel mooie vrouwen om mij heen. Ze zijn mijn inspiratie, steun en toeverlaat. What can go wrong?”

Bekijk Big Girls hier exclusief:

Meer horen? Vanavond presenteert Rachèl haar nieuwe liedjes in Bitterzoet te Amsterdam. Koop hier je tickets.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2020 Vileine

To Top