SEX+SPIRIT

Straatstudie: “ik verlies graag de controle tijdens seks”

( © Nobuyoshi Araki )

Gendernormen in de samenleving zijn voor veel mensen in het dagelijks leven onzichtbaar. Studenten van de opleiding Culturele Antropologie van de Universiteit Utrecht hielden in samenwerking met Vileine straatinterviews over de invloed van gendernormen in onze samenleving. Deze week in het thema ‘Eigen seksualiteit’ een interview door Simone Aumaj.

‘‘Ik vind het heel fijn om de controle tijdens seks te verliezen. Slaan en vastbinden gebeurt weleens’’

Welk object of metafoor beschrijft jouw seksualiteit?
Ik zou zeggen een stukje zijde. Zijde is zacht, maar tegelijkertijd ook heel sensueel en seksueel. Wanneer mensen mij voor het eerst ontmoeten beschrijven zij me vaak als een schattig en lief persoon, maar onder die zachtheid zit een persoon die een sensuele en seksuele binnenlaag heeft.

Op welke leeftijd werd je bewust van je seksualiteit?
Ik denk dat ik ongeveer dertien was. Op die leeftijd begon ik mijn nieuwsgierigheid naar seks te ontwikkelen. Ik begon met het kijken van verschillende soorten porno. Niet omdat ik heel erg opgewonden was, maar juist om seks te ontdekken. Ik ben sinds die leeftijd heel bewust bezig geweest met de ontwikkeling van mijn seksualiteit. In de aanloop naar mijn achttiende toe heb ik een aantal seksuele ervaringen met jongens opgedaan, maar echt seks hebben wilde ik alleen met iemand die ik leuk vond. Ik kwam er in deze tijd ook achter dat ik heteroseksueel was, maar zou het op dit moment nog steeds leuk vinden om ooit met een vrouw seks te hebben. Ik maak onderscheid tussen seks en liefde, omdat ik nooit eerder een relatie heb gehad, maar wel een aantal seksuele ervaringen heb opgedaan. Ik denk dat dit vooral komt door een aantal nare seksuele ervaringen – ik associeer liefde met vertrouwen en mezelf openstellen. Door deze nare ervaringen heb ik daar een beetje moeite mee. Dat betekent niet dat ik seks los zie van vertrouwen, want ik vertrouw de mensen waarmee ik seks heb. Ik trek duidelijke grenzen die niemand mag overschrijden, maar mezelf emotioneel openstellen zal nog wel even duren.

Wat is het gekste wat je ooit gedaan hebt op seksueel gebied?
Het gekste wat ik ooit heb meegemaakt is dat een man waarmee aan het zoenen was, een handenfetisj had. Terwijl we bezig waren en beiden opgewonden raakte, vroeg hij mij mijn handen op tafel te leggen en terwijl hij ernaar keek, trok hij zichzelf af. Dat soort ervaringen fascineren mij. Ik vind dat iedereen de ruimte moet krijgen om zijn of haar seksuele voorkeuren te ontdekken, zolang zij daar niemand mee schaden – pedofilie en necrofilie zijn fetisjen waarvan ik walg. Een ander aspect van mijn seksualiteit dat misschien als ‘’gek’’ gezien kan worden, is mijn fascinatie met BDSM. Ik vind het heel fijn om de controle tijdens seks te verliezen. Slaan en vastbinden gebeurt weleens. Ik ben zelf fotografe en ik denk dat mijn fascinatie deels geboren is door het verlies van controle, maar ook door de fotograaf Nobuyoshi Araki. Door zijn werken ben ik BDSM niet alleen gaan zien als een seksuele voorkeur, maar vooral als een vorm van artistieke expressie.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2020 Vileine

To Top