TODAY+TOMORROW

Hallo Meneer: Hiddema, alweer

Je ziet ze overal: witte oude mannen die dingen vinden van de wereld. In de rubriek ‘Hallo Meneer…’ mogen Vileine vrouwen ook wat terugzeggen. Deze week een reactie op een interview van de nummer twee van Forum voor Democratie, Theo Hiddema. 

Hallo Meneer Hiddema, alweer.

U doet het er gewoon om. Natuurlijk heeft de jonge gleuvenbrigade belangrijkere dingen te doen dan u kapotschrijven. Het is oorlog, daarbuiten. Met flinke inkomensongelijkheid, seksueel geweld-cijfers waar de rest van Europa bij verbleekt en nauwelijks werk of woningen voor onze generatie hebben we nogal wat werk liggen. Serieus werk. Moeilijk werk. Onpopulair en slechtbetaald werk. Niet het soort ‘masculiene’ tijdverdrijf waar u en uw beschermheer Thierry Baudet zich in de kamer aan wijden, zoals beschreven in uw Volkskrant-interview van eerder deze week:

“Geamuseerd vertelt hij hoe de jongeheer Baudet vanochtend terugkwam van de Haagse markt met een tapijtje over de schouder, bestemd voor zijn nieuwe kamer. En hoe hij hem daarna betrapte terwijl Baudet op Marktplaats naar een betaalbaar harnas zocht – ook bedoeld voor het werkvertrek. Zoiets zul je Hiddema niet zien doen. Hij bevindt zich nog aan de rand van het digitale tijdperk, heeft pas sinds een maand of vier een smartphone. Medewerker Jeroen houdt zijn digitale agenda bij, Twitter en YouTube zijn onlangs geïnstalleerd. ‘Ik kan zien wat er over mij geluld wordt. Dat volg ik wel. Maar zelf zal ik niks doen.”

Integreren in het digitale tijdperk lijkt ons niet overbodig voor een politicus, maar dat terzijde. Uw gebrek aan kennis van de wet is een stuk problematischer. Laten we ons tot twee uitspraken beperken, dan kunnen we volgende week weer door met politici die zich bezighouden met het schrijven van haalbaar beleid. Daarvoor is een blik op de realiteit nodig, zonder verblinding van uw zakhorloge.

Verkrachting heeft niks met eer te maken

U zegt in hetzelfde Volkskrant-interview dat u zich niet distantieert van de opmerkingen van uw partijleider, die als verkrachtingscultuur moeten worden geduid. Thierry Baudet stelt herhaaldelijk dat vrouwen overrompeld willen worden en dat ‘nee’ eigenlijk ja betekent, een gevaarlijke uitspraak voor een kamerlid in een voorbeeldfunctie. Uw reactie daarop:

“Dat is toch enig. Dan moet ik u vertellen over mijn eigen aanblik van hem: de dames met wie ik hem in gezelschap aantref, hebben het dik naar hun zin. Het zou zijn eer te na zijn een vrouw met geweld aan zich te binden.”

Het is verdrietig dat een politicus uit onze Tweede Kamer verkrachting en seksueel geweld koppelt aan de eer van de dader. Het gaat niet om de eer van degene die in zijn lust de wet en een vrouw breekt. Aanranding en verkrachting zijn onmenselijke daden, en strafbaar. In Nederland maakt veertig procent van de vrouwelijke bevolking (van 15-70 jaar) ooit een vorm van seksueel geweld mee. Voor heteroseksuele mannen is dit maar dertien procent (homomannen en transmannen hebben overigens minder geluk). Dus nee, een ieder mag niet zelf bepalen hoe hij met vrouwen omgaat.

De cijfers van het Rutgers leggen een probleem bloot. Maar door het over ‘eer’ te hebben in plaats van over misdaad, maakt u dit probleem van bijna de halve vrouwelijke Nederlandse bevolking ondergeschikt aan de lengte van de pik van uw partijleider. Uw citaat, dat iedereen zelf moet bepalen hoe hij met vrouwen wil omgaan, is ronduit gevaarlijk uit de mond van een volksvertegenwoordiger. Want er lopen nog genoeg mannen in Nederland rond die vrouwen zien als gebruiksobjecten zonder autonomie. Die de ‘nee’ van een vrouw misschien ook wel liever als ‘ja’ interpreteren. Zolang dat normaal gevonden is, blijft seksueel geweld een probleem waarover we moeten praten. Een probleem dat de politiek – dus ook uw partij – serieus moet nemen.

Wat u onder slonsjes verstaat

Maar vooruit, we laten ons toch nog even verleiden om iets over uw opvatting van het feminisme te zeggen:

“Vrouwen die ertoe doen hebben zich nooit tot het feminisme willen bekeren. Feministen zijn allemaal slonsjes, die een verklaring zoeken voor hun eigen armzaligheid. In de Kamer heb ik het debat over GeenStijl meegemaakt. Wat een humorloze bedoening. Weet u wat ik ga doen? In Dit helse moeras van Gerrit Komrij staat een prachtige serie verhalen over feministen: ‘De onwelriekende gleuvenbrigade’. Dat ga ik 150 keer kopiëren en uitdelen. Dan vraag ik de voorzitter of ze een uurtje leestijd kan inroosteren. Wie het daarna niet snapt, kan niet relativeren en is ongeschikt voor de democratie.”

Een behoorlijke uitspraak, voor een volksvertegenwoordiger die amper twee maanden in de Kamer bivakkeert. Zou u Neelie Kroes bijvoorbeeld, trots feminist en voorstander van vrouwenquota in het bedrijfsleven, in haar gezicht ook een slons noemen? Voor zulke uitspraken hebben we een prachtig oud-Hollands gezegde meneer Hiddema: niet lullen maar poetsen.

Iedereen moet zelf bepalen hoe zij met politici wil omgaan. Alleen moeten wij er na zulke uitspraken voor kiezen om u niet meer serieus te nemen.

Dag meneer.

1 Comment

1 Comment

  1. Weldenkende Nederlander

    9 juni 2017 at 23:29

    Ken een heleboel succesvolle hardwerkende zakenvrouwen met een hoog salaris en mooie auto…. en die noemen zich inderdaad géén feminist. Die stemmen gewoon VVD. Het feminisme zoals jullie dat propageren, is nauw verwant aan ‘links / progressief’, en de belijders ervan hebben grote raakvlakken met de (militante) ‘anti-racisme’ beweging en de ‘groene gelovigen’ van de milieubeweging. Groenlinks-meisjes. Vaak woonachtig in de grote stad, hoogopgeleid, maar geen affiniteit met de normale hardwerkende vrouw. En veel goedverdienende en slimme vrouwen willen daar, terecht, niet mee geassocieerd worden. Veel succesvolle vrouwen die ik ken zijn 40+. hebben een koophuis, wonen liever in Almere of Bussum dan Amsterdam, en willen lekker kunnen rijden in hun (dieselstokende) auto en hun kinderen op een blanke school. Terecht. Waarom laten jullie die vrouwen nooit aan het woord? Omdat jullie vooringenomen links zijn. Zogenaamd ‘intersectioneel’. Daar zit niet alleen mijn grootste bezwaar, maar ook van de meeste (succesvolle) vrouwen. Jullie staan totaal buiten de realiteit. De realiteit, waarin onze Westerse beschaving met haar vrijheden, ernstig onder druk staat door de achterlijke cultuur van nieuwkomers, die zich niet willen aanpassen, maar ons willen overheersen. De realiteit, waarin onze dochters niet meer veilig over straat kunnen door Marokkaans tuig, die onze ouderen beroven. De realiteit, waarin verreweg de meeste moeders gewoon willen dat hun kinderen met Zwarte Piet opgroeien. Vrouwen die hélemaal niks hebben met die bla bla van stadsmeisjes en hun wereldvreemde ideeën over multiculturaliteit en ‘intersectioneel’ feminisme. Theo Hiddema en Baudet vertegenwoordigen vele Nederlanders. Mannen én vrouwen. Net zoals ook veel vrouwen PVV hebben gestemd. Meer dan dat er ooit jullie vileine weblog zal lezen….

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2020 Vileine

To Top