FIT+WELL

Vitamine Video: zomerhit over dikke dijen

Youtube

Van een fijne TedTalk tot een krachtige speech: met Vitamine Video word je altijd geïnspireerd. Deze week de nieuwe clip van de Miss Eaves over dikke dijen en body positivity.

‘Are you beach body ready?’ – de metro’s in Londen hingen vorig jaar nog vol met de knalgele advertentie van The Weight Loss Collection. Bedrijven duiken gretig op onzekerheid van vrouwen, want aan het presenteren van zo’n ideaalplaatje van een ‘zomerklaar’ lichaam valt veel geld te verdienen. Bijvoorbeeld met dieetpillen of fitnessabonnementen.

Op de reclame van The Weight Loss Collection kwam veel kritiek. Want waarom zou je je lichaam op de een of andere manier moeten aftrainen of voorbereiden op het strand? Een lichaam in een bikini is gewoon een beach body, klaar. Toch denkt nog lang niet iedereen er zo over. Te dikke dijen, bovenbenen, geen strakke buik… producer en zangeres Miss Eaves schreef daarom een ode aan dikke dijen: “Thick thighs, sundress, I’m looking good”. In de clip zien we vrouwen met allerlei huidskleuren en lichaamsvormen in New York. Een de beat is ook nog lekker dansbaar.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2020 Vileine

To Top