REAL/FAKE

Nieuwsflash: meer diversiteit in modeland met Louboutins ‘nude’

Christian Louboutin

In Nieuwsflash belicht de Vileine redactie het meest brandende feministische nieuws, zodat je nooit meer iets hoeft te missen. Vandaag: het modehuis Louboutin – bekend van de schoenen – lanceert een nude-collectie pumps voor alle huidskleuren.

Vier jaar geleden introduceerde Christian Louboutin de Nudes-collectie voor het eerst. De Franse schoenenontwerper bracht toen hooggehakte sandalen op de markt in vijf huidstinten. Er volgden meerdere soorten schoenen (waaronder ballerina’s) en nog twee extra huidstinten. Gisteren kondigde Louboutin aan de collectie nog verder uit te breiden met twee soorten pumps en dat is goed nieuws voor de diversiteit in de modewereld.

Diversiteit heeft z’n intrede gedaan

‘Nude’, naakt, wordt vaker als toonpallet ingezet in de mode maar we zien het ook terug in de make-upindustrie. Vaak is het wel zo dat er bij zo’n nude-lijn maar enkele huidstinten geproduceerd worden. Vaak zijn dat tinten die passen bij een witte, West-Europese huid. Het feit dat een groot modehuis als Louboutin ervoor kiest om in de collectie bewust diversiteit qua huidskleuren te tonen, is een mooie stap binnen de industrie die bekend staat om z’n eenzijdigheid. Diversiteit lijkt daarmee toch echt z’n intrede te hebben gedaan in de modewereld.

Bron: The Fashion Spot

De laatste jaren verandert de modewereld van een uitsluitend witte aangelegenheid naar een industrie met meer kleur. De afgelopen jaren steeg het aantal modellen van kleur op de catwalks van New York Fashion Week in 2015 van 20,95 naar 31,5% in 2017. Dat is belangrijk, want het erkennen van modellen van kleur als getalenteerd en capabel is belangrijk voor onze perceptie van wat schoonheid is (op de catwalks wordt immers getoond wat hip en aantrekkelijk is). Met collecties zoals die van Louboutin laten ook ontwerpers zien dat schoonheid zich niet uitsluitend beperkt tot witheid.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2020 Vileine

To Top