REAL/FAKE

Vitamine Video: voor lelijke meisjes en verwijfde jochies

(RACHEL STERN)

Van fijne TedTalk tot krachtige speech of feministische vlog; met Vitamine Video blijf je geïnspireerd. Deze week een speech van zangeres P!nk over haar dochter, op de Video Music Awards.

Mamma, ik ben het lelijkste meisje dat ik ken. Ik lijk op een jongen.”
– De dochter van zangeres P!nk, zes jaar

De meest inspirerende artiesten zijn androgyn

In eerste instantie twijfelden we over het doorplaatsen van deze acceptatie-speech over body acceptance, die P!nk aan haar zesjarige dochter opdroeg. Want even eerlijk: is er een plek ter wereld waar minder ruimte is voor lichaamsacceptatie, diversiteit en gezonde opvoeding van kinderen dan in het oog van de storm in Hollywood?

Toch is het juist op deze plek goed dat P!nk haar publiek herinnert aan iets dat we allemaal wel eens vergeten. Mannelijkheid en vrouwelijkheid zijn geen binaire waarden, maar een spectrum waar iedereen naar eigen stijl op beweegt. Dat kinderen van zes jaar zich al schamen voor wie ze zijn, is de schuld van volwassenen. Hun schaamte is onze zonde. We moeten diverse vormen van schoonheid omarmen en uitdragen, om anderen meer ruimte te geven zichzelf te zijn.

Soms zijn popartiesten wel degelijk het perfecte voorbeeld. Zowel van wat er mis is in populaire cultuur, als wat er beter kan.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2020 Vileine

To Top