TECH+FUTURE

DIY: track mansplaining met deze app

Stephanie Gonot

In DIY bespreken Vileine redacteuren de lifehacks, apps, online platforms en technische snufjes die het leven makkelijker en leuker maken. Geen consumeerproducten maar acties waarmee je zelf je leven beter kunt maken.

Mansplaining. We hebben er allemaal last van, ondanks het feit dat vele mannen het bestaan ervan ontkennen of zeggen dat de term gewoon een makkelijke manier is om mannen de mond te snoeren. Gelukkig is er een app die korte metten maakt met dat soort redeneringen. Woman Interrupted houdt precies bij hoe lang iedereen in een meeting aan het woord is, en van welke gender.

Zo werkt het

De app is supermakkelijk in het gebruik. Het enige wat je hoeft te doen, is het aantal personen in een gesprek of meeting aan te geven. De app doet de rest – het gesprek wordt niet weergegeven, de conversatie wordt direct omgezet in voice data. Vervolgens geeft Woman Interrupted aan het einde van het gesprek een samenvatting hoeveel welke persoon aan het woord was. Zo kan je eindelijk keihard aantonen dat vrouwen slechts 16% van de tijd praatten terwijl ze 55% van de deelnemers waren! Gewoon maar een voorbeeld, natuurlijk. Wel gebaseerd op onze emperische bevindingen, natuurlijk.

Met deze app heb je eindelijk een feilloos en objectief wapen in handen, waarmee je mannen die je onderbreken of verbeteren om de oren kan slaan. Nee, Woman Interrupted garandeert niet dat je voortaan je stem wel altijd kan laten horen – het pitchen moet je nog altijd zelf doen. Maar, zoals de founder van de app, Braziliaanse zakenvrouw Gal Barradas, al zegt: “collecting data about women’s experiences is essential for getting men to understand the problem.”

Wist je dat

Woman Interrupted is geïnspireerd door de originele mansplainer zelf: Donald Trump, die zijn tegenstander Hillary Clinton in het eerste presidentsdebat in 2016 maar liefst 51 keer in de rede viel!

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2020 Vileine

To Top