TODAY+TOMORROW

Vileine & Friends: Museumnacht in Atria

Op 5 november organiseert Museumnacht in samenwerking met Vileine een avond met talks en een panel over het vrouwelijke lichaam. Kan het vrouwelijke lichaam eigenlijk ooit van haarzelf zijn of is het van de media, de beauty-industrie of technologie? Het thema van de avond is What you see & what she gets; zelfbeschikking over het vrouwenlichaam in kunst en populaire cultuur.

Tijdens deze avond geven Vileine-redacteuren van 19.30 tot 21.00 uur korte talks over het vrouwelijk lichaam in technologie, kunst/literatuur en tv-series.

19.30 – 19.55 
Daantje Bons over kunst en vrouw zijn
Froukje van der Velde over sex & spirit, het vrouwelijk lichaam en spiritualiteit

19.55 – 20.20
Hedwig van Driel over the female gaze, een bespreking van populaire televisieseries
Tessa Hagen over het vrouwelijke lichaamsbeeld in literatuur en kunst

20.20 – 20.45
Ancilla van de Leest over bodyscans en technologie versus zelfbeschikking

Van 21.00 tot 22.00 is er een afsluitend panel met sprekers als Aafke Romeijn (zangeres), Ancilla van de Leest (lijsttrekker van de Piratenpartij), Beri Shalmashi (filmmaker en publicist), Dionne Pool (beauty director voor Marie Claire) en Stella Bergsma (schrijfster van Pussy Album). Zij gaan met elkaar in discussie over het vrouwelijk lichaam. Vileine-oprichtster Hadjar Benmiloud leidt de discussie.

Beeld: Daantje Bons

Beeld: Daantje Bons

De avond start om 19.30 in Atria (Kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis) aan Vijzelstraat 20. Voor deze avond is een toegangskaart voor Museumnacht 2016 nodig.

Dit was een artikel van Vileine & Friends. Vileine & Friends zijn redactioneel onafhankelijke activiteiten van Vileine waar onze partners voor betalen. Culturele en maatschappelijke organisaties wiens doelstellingen aansluiten bij Vileine’s Manifest worden soms vaste vrienden, wiens verhalen we graag zelf selecteren en vertellen. Ook helpen Vileine & Friends elkaar bij evenementen, communicatie en inhoudelijke invulling, om zo elkaars maatschappelijke impact te vergroten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2020 Vileine

To Top