TODAY+TOMORROW

Vitamine Video: #MyClitoris bevecht genitale mutilatie

Van een fijne TedTalk tot een krachtige speech: met Vitamine Video word je altijd geïnspireerd.

Zo’n 200 miljoen meisjes en vrouwen wereldwijd zijn momenteel besneden. Hard wordt er niet tegen vrouwenbesnijdenis, of FMG (female genital mulitation), opgetreden: er worden bijvoorbeeld in het Verenigd Koninkrijk alleen al jaarlijks meer dan 4000 nieuwe gevallen van FGM geregistreerd en ondanks dat er op de verminking zware straffen staan, is er nog nooit iemand voor de rechter verschenen. Het tijdschrift The Economist pleitte er afgelopen zomer zelfs, tot woede van de lezers, voor om meisjes een ‘klein prikje’ in hun clitoris te laten ondergaan, om ‘erger te voorkomen’.

Dat FGM naast fysieke schade, ook de mentale gesteldheid en de basisrechten van een vrouw schaadt hoeven we bij Vileine niet uit te leggen.

Als antwoord lanceerde Integrate UK de campagne #MyClitoris inclusief deze vrolijke video met de duidelijke boodschap: behandel alle vormen FGM op dezelfde manier, want niemand heeft het zeggenschap over een vrouwenlichaam.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: 365 dagen Vileine: leven, liefde en lessen! – Vileine.com

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2020 Vileine

To Top