TODAY+TOMORROW

Vileine & Friends: 2500 euro voor jouw essay?

Tyler Spangler

Heb jij een wereldverbeterend essay op de plank liggen, of wordt dat hoog tijd? We willen lezen wat je te schrijven hebt. Vileine’s Friends, De Groene Amsterdammer en Het Nederlands Toneelverbond, zijn op zoek naar jouw essay voor de Marie Kleine-Gartman Essayprijs 2016. De winnaar of winnares wordt beloond met 2500 euro én publicatie in De Groene Amsterdammer. Dus je weet nu wat je te doen staat in die donkere dagen tussen Kerst en Nieuwjaar – Reve’s De Avonden leest zichzelf wel.

hires_mkg_2016_essayprijs-liggend

 

Podiumkunstenaars verhouden zich via hun werk van oudsher tot de pijnpunten en taboes in een samenleving. Ook nu. Op de grote podia of juist op simpele locaties, al of niet samen met niet-professionele spelers, mengen zij zich in het debat. Het Nederlands Toneelverbond en De Groene Amsterdammer nodigen uit tot het schrijven van essays die deze betrokkenheid vanuit nieuwe en verrassende invalshoeken benaderen. Prijs: 2500 euro en publicatie in De Groene Amsterdammer! De prijs is mogelijk gemaakt door de Van Bijleveltstichting.

Inzending staat open voor schrijvers uit alle disciplines van de kunst en de wetenschap; voor zowel de theaterkenner als voor wie gewoon van theater houdt. Het mogen essays over nationale en over internationale kunstprojecten zijn. Het essay mag maximaal 2500 woorden hebben en wordt beoordeeld door de volgende juryleden:

  • Theatermaker Daria Bukvić.
  • Consultant, coach, en bestuurder Mavis Carrilho.
  • Redacteur kunst van De Groene Amsterdammer Roos van der Lint.
  • Voorzitter is Cas Smithuijsen, bijzonder hoogleraar bij de Radboud Universiteit Nijmegen en voormalig directeur van de Boekmanstichting.

Meedoen? Inzenden kan tot 1 februari 2017. Ga naar De Groene voor meer informatie!

Dit was een artikel van Vileine & Friends. Vileine & Friends zijn redactioneel onafhankelijke activiteiten van Vileine waar onze partners voor betalen. Culturele en maatschappelijke organisaties wiens doelstellingen aansluiten bij Vileine’s Manifest worden soms vaste vrienden, wiens verhalen we graag zelf selecteren en vertellen. Ook helpen Vileine & Friends elkaar bij evenementen, communicatie en inhoudelijke invulling, om zo elkaars maatschappelijke impact te vergroten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2020 Vileine

To Top