TODAY+TOMORROW

Vitamine Video: het vlammendste statement tegen Trump

Karen Hallion

Van een fijne TedTalk tot een krachtige speech of feministische video: met Vitamine Video begint je week altijd goed.

De laatste tien jaar is vrouwonvriendelijkheid en online geweld tegen vrouwen explosief gestegen. Dat moet ophouden, zegt actrice Ashley Judd. In een krachtige TedTalk maakte Judd een intens statement. Ook haalde zij op de Women’s March in Washington fel uit naar Donald Trump – natuurlijk.

Voorvechtster voor vrouwenrechten

De actrice staat bekend als een voorvechtster voor vrouwenrechten. Ook op de Women’s March in Washington sprak ze met passie – ze onderbrak filmmaker Michael Moore met de woorden: “I am Ashley Judd and I am a feminist.” Vervolgens reciteerde ze een ‘I Am a Nasty Woman’-gedicht, in hommage aan Hillary Clinton, maar met duidelijke referenties aan Donald Trump: “I feel Hitler in these streets. A mustache traded for a toupee. Nazis renamed.”

Zie de gehele speech hier:

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2020 Vileine

To Top