FIT+WELL

Stijldossier: statement Docs en t-shirts met tieten

(T.I.T.S store)

Vileine vrouwen definiëren in de modejungles de basics van de basics, zodat je efficiënter met je garderobe kunt omgaan. Vandaag: de samenwerking van Dr. Martens met Vetements, plus een heus t-shirt met tieten!

Je hoort het mensen weleens zeggen: “Als je een trend voor de tweede keer meemaakt, ben je te oud om er nog aan mee te doen.” Daar ben ik het dus ontzettend mee oneens. Ik wentel me dan het laatste jaar ook met graagte in de hele jaren ’90-trend die weer terug van weggeweest is. Geruite overhemden, chokers, fluwelen backpacks…. Ik ben er fan van. Maar het allermeest ben ik blij met de comeback van mijn geliefde Dr. Martens. Droeg ik in de jaren 90’s nog een paar van die boots in paarse panterprint, deze keer ben ik voor chic gegaan, met een paar in quilted zwart leer, à la Chanel:

boots

 

Klassiek punk met een twist

Aan één paar Dr. Martens heb je echter nooit genoeg, dus mijn hart klopte vol verwachting toen ik de aankondiging zag van een samenwerking tussen Dr. Martens en het waanzinnig hippe modelabel Vetements. De laarzen dropten deze week en vliegen nu al de winkel uit. De laarzen in kwestie zijn de iconische 1490 ten-eye Dr. Martens, die in de jaren ’70 superpopulair waren onder punkers – maar met een twist. Inplaats van veters heeft dit model namelijk ritsen, en op de hiel van de laarzen staat in vet wit BORDER LINE geschreven.

Of je er nu van houdt of niet: zo’n statement hoeft je niet te verbazen van een merk als Vetements, dat bekend staat om haar tegendraadse houding en dat bovendien mode bereikbaar wil maken voor iedereen. Hoewel – bereikbaar? Voor iedereen? De Vetements x Dr. Martens boots kosten namelijk wel € 540,- Ben je nu nog niet gillend weggehold? Haast je dan vooral naar de website van het Franse warenhuis Colette, want daar zijn ze exclusief verkrijgbaar. Maar wacht vooral niet te lang, want volgens Elle is er een ware run op!

T.I.T.S. – This Is The Shit

En wat gaat er nou beter samen met een paar Docs dan een cool t-shirt? Gelukkig heb ik nu het perfecte shirt voor je gespot, namelijk een exemplaar met tieten. Ja, je leest het goed: het T.I.T.S. (This Is The Shit) shirt, gemaakt door ontwerpers Mathilde Kamphuis en Nathalie Zoeteweij, is een waar eerbetoon aan boobs. Ze zijn er zelfs met zorg opgeborduurd! En het dragen ervan is nog idealistisch verantwoord ook, want door de samenwerking met ecologisch merk Yunit hul je je lijf in biologisch katoen. Niet voor niets is ons motto “More boobs, less bollocks” – Vileine is fan. Jij ook?

TITS-YUNITSmaller

Hebben? Scoor ‘m bij de T.I.T.S-winkel aan de De Clerqstraat 78 in Amsterdam.

2 Comments

2 Comments

  1. johanna

    10 februari 2017 at 16:26

    Dat t-shirt is helaas wel een namaak van Diesel van een paar jaar geleden. Misschien beter om het origineel te posten?

  2. Pingback: RE: borderline is geen cool accessoire – Vileine.com

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2020 Vileine

To Top