SEX+SPIRIT

Sexyland achter de schermen: “het gaat niet om het naakt, het gaat om de show”

12 Maart is Vileine’s eerste verjaardag-extravaganza in Sexyland. Er is een geweldige line-up met bands, dj’s en niet te vergeten: strippers. Vandaag vertelt stripper Kevin van Showtime agency zijn verhaal. Een onverwachts verhaal, waarin Kevin praat over zijn achtergrond, hoe hij in deze wereld is gerold en de romantiek die bij zijn baan komt kijken.

Het fenomeen van de mannelijke stripper is volgens Kevin niet zo bekend in Nederland. Met de populariteit van de film Magic Mike in 2012 en Magic Mike XXL uit 2015 is die bekendheid wel gestegen. Het verhaal van Magic Mike is losjes gebaseerd op de jonge jaren van Channing Tatum waarin hij werkte als stripper. Zijn verhaal is over gegoten met een Hollywoodsausje, inclusief excessieve levensstijl. Zijn privé-liefdesleven komt hierbij zijn carrière in de weg zitten. Bij Kevin is dit toch anders gelopen, en is het juist de liefde geweest die hem in de stripwereld heeft doen belanden. Hier werkt hij nu al een aantal jaar met plezier in.

kevin

Hoe ben je in de wereld van het strippen gerold?
Het is nooit mijn ambitie geweest om te beginnen met strippen. Ik heb in het leger gezeten, een hele andere wereld. Ik had eerder ook geen danservaring en had er eigenlijk nooit over nagedacht. Ik ben eigenlijk door mijn vrouw in de wereld van het strippen gerold, nu alweer zo’n 10 jaar geleden. Ik ken mijn vrouw al veel langer, we zijn samen opgegroeid omdat onze ouders bevriend waren. Mijn vrouw was en is nog steeds stripper. In het begin ging ik met haar mee naar shows, om haar rond te rijden door het land en haar spullen overal naartoe te brengen. Ik ben er eigenlijk zelf mee begonnen vanwege de vele verzoeken die op haar afkwamen. Mensen vroegen of ik niet ook een keer een show wilde doen, dat het hen leuk leek als ik ook een keer op het podium zou staan. Een eer natuurlijk, maar ik werd wel een beetje voor het blok gezet.

“De eerste keer strippen was doodeng”

Uiteindelijk heb ik toegestemd. De eerste keer vond ik het wel doodeng. Ik was bloedzenuwachtig. Niet om mij bloot te geven; kleren uitdoen is niet zo eng. Meer om de reacties van mensen te ervaren, en ook omdat ik geen danservaring had. Ik wist niet hoe mensen hierop zouden reageren. Gelukkig had ik door mijn vrouw al heel veel shows gezien en ook uit shows van andere mannen heb ik toen inspiratie gehaald. Inmiddels doe ik het al zo lang, zenuwachtig ben ik dus niet meer. Mijn vrouw en ik doen ook heel vaak samen shows. Dat is zeker leuk.

110411ToiletParty332

Mijn achtergrond in het leger gebruik ik ook weleens in mijn shows. Hier wordt ondanks de populariteit van mannen in uniform overigens niet vaak naar gevraagd. Populaire acts zijn meer de man met een wit marine-uniform, of de politieagent.

Wat vind je het leukst aan jouw werk?
Ik vind het het leukst om te merken dat ik het publiek echt entertain. Ik stop veel tijd en aandacht in mijn show, dus de show dan ook daadwerkelijk aan mensen laten zien, en voelen in de zaal dat ik het publiek entertain, dat vind ik het meeste voldoening geven. Je zou het niet verwachten, maar bij het strippen komt natuurlijk ook enorm veel administratie kijken. Daar kan ik van tijd tot tijd wel tegen opzien, maar het hoort er natuurlijk ook bij. Dat komt ook omdat mijn vrouw en ik ons eigen entertainmentbureau runnen, waar veel hard werk bij komt kijken. Het is de rode draad in ons leven, zowel werk als privé. We zijn er fulltime mee bezig. De shows bieden daarom ook een wisselende en interessante werkweek met zich mee. Het leukst vind ik het als ik met mijn show uiteindelijk de hele zaal meekrijg. Het gaat natuurlijk niet alleen om de jarige of vrijgezel waarvoor wij de show vaak doen.

Tijdens Sexyland staat the female gaze centraal. Hoe is het om als mannelijke stripper op te treden, voel jij je weleens geobjectiveerd?
Nee, eigenlijk niet. Ik doe dit nu meer dan 10 jaar en ik zit zo goed in mijn vel. Mensen geven over het algemeen ook alleen maar positieve reacties.

“Slechts een enkeling ziet me als object”

Natuurlijk zit er weleens een enkeling tussen die vervelend commentaar geeft en mij enkel als een object ziet. Maar zo zie ik het niet. Ik denk goed na over mijn shows, zet ze goed in elkaar en behoud zo de controle over wat ik wel en niet laat zien. Het gaat, in tegenstelling tot wat mensen toch vaak denken, ook helemaal niet om het naakt. Het gaat om de show, leuk entertainment met een erotische tintje. Ik bewaak zelf deze scheidslijn door de controle die ik over mijn eigen show heb. En daar zit natuurlijk de kracht.

Benieuwd naar de show van stripper Kevin, kom hem bewonderen tijdens ons feest in Sociëteit SEXYLAND. Koop hier je kaartje. Wil je Kevin zelf uitnodigen voor een stripact, of ander erotisch entertainment: dat kan via de website van Showtime agency.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2020 Vileine

To Top