REAL/FAKE

Vitamine Video: Barbie is ook weleens depri

Klnterisano

Van een fijne TedTalk tot een krachtige speech of feministische video: met Vitamine Video begint je week altijd goed. Deze week: Barbie-fabrikant Mattel laat zien dat het heel normaal is om je af en toe depri te voelen.

Ook bij Barbie-fabrikant Mattel is het doorgedrongen: de wereld is de afgelopen jaren veranderd en zit niet meer te wachten op een te dunne, witte, blonde pop die altijd vrolijk is. Enter: een collectie Barbies met verschillende lichaamstypen en huidskleuren, en een reclame over vaders die met hun dochters met Barbies spelen. Nu is er echter ook een vlog over Barbie en dat zij zich ook weleens niet zo happy voelt: Barbie Feeling Blue.

In het filmpje geeft Barbie tips over hoe je met gevoelens als depressie kan omgaan. Van in je dagboek schrijven tot sporten of gewoon een wandelingetje in het park. Maar deze vlog toont meer dan dat: het geeft de boodschap aan jonge meisjes dat we ons allemaal weleens niet zo lekker in ons vel voelen en dat dat normaal is. Zo wordt het taboe op depressie doorbroken. En dat allemaal door Barbie!

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2020 Vileine

To Top