WORLD+CULT

Repost: Gucci toont zwarte soul in advertenties

In Repost schijnen Vileine vrouwen hun licht op actuele feministische nieuwsitems. Deze keer: Gucci toont hoe je advertenties wél goed aanpakt in haar nieuwste advertentiecampagne.

Veel bedrijven slaan de plank gruwelijk mis met seksistische, racistische reclamecampagnes. In de modewereld is het al niet veel beter: in het verleden verdiende o.a. designer Marc Jacobs grof geld aan elementen uit zwarte cultuur, zonder daarbij ooit een zwart model te gebruiken. Ook Vogue sloeg onlangs flaters door whitewashing van een cover en door te zeggen dat er geen goed genoeg aanbod van zwarte modellen zou zijn. Gelukkig laat modemerk Gucci in haar nieuwe advertentiecampagne zien hoe het ook kan.

In deze campagne, genaamd ‘Soul Scene’, staan alleen zwarte modellen in de spotlights. De ads zelf zijn – zo zegt de titel al – geïnspireerd op de underground soul scene van Noord-Engeland in de jaren ’60:

Ook zijn de foto’s, gemaakt door fotograaf Glen Luchford, deels een hommage aan de legendarische fotograaf uit de 60’s en 70’s, Malick Sidibé:

Gucci heeft door de jaren heen niet altijd de beste score gehad op het gebied van diversiteit, maar in februari tekende het modehuis een intentieverklaring om inclusiviteit te bevorderen op alle gebieden in het bedrijf. En aan ‘Soul Scene’ te zien, neemt het merk die belofte zeer serieus.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2020 Vileine

To Top