WORLD+CULT

Vitamine Video: wat je niet tegen gesluierde vrouwen moet zeggen

FACEBOOK

Van fijne TedTalk tot krachtige speech of feministische vlog; met Vitamine Video blijf je geïnspireerd. Deze week reageren gesluierde vrouwen op de opmerkingen die ze naar zich toegeslingerd krijgen.

Sommigen van hen dragen niqaabs, anderen alleen een hoofddoek, maar nee, geen van hen is een ninja of terrorist. En nee, geen van hen wordt geforceerd om de hijab te dragen. In deze video van BBC Three bewijzen deze vrouwen dat je feminist kan zijn én ervoor kan kiezen jezelf te bedekken.

Aan hen vragen waarom ze dragen wat ze dragen is prima. Maar het is niet ok hen verantwoordelijk stellen voor de gehele moslimgemeenschap: ‘Why is it that we’re all connected to the rest of the entire world and have to answer for the 1.6 billion muslims in the world?’ Ook luchtigere vragen komen aan bod: lijken al hun foto’s niet op elkaar? ‘I have an Instagram feed and it’s banging.’

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2020 Vileine

To Top