SEX+SPIRIT

Vitamine Video: vrouw, claim je orgasme!

Πες το με ένα gif [Αρχείο] - Λέσχη του Βιβλίου

Van fijne TedTalk tot krachtige speech of feministische vlog; met Vitamine Video blijf je geïnspireerd. Deze week: hoe kan het dat vrouwen veel minder vaak klaarkomen dan mannen?

Van mannen die seks hebben met vrouwen komt 86% klaar, terwijl maar 62% van de vrouwen dat bij heteroseksuele seks doet. Bij seks tussen vrouwen is dat driekwart… ‘Is het voor vrouwen echt moeilijker om klaar te komen?’ vragen journalisten Mona Chalabi en Mae Ryan van The Guardian zich af. In deel drie van de vierdelige serie Vagina Dispatches onderzoeken ze het vrouwelijk orgasme.

Orgasmes draaien om plezier hebben, maar rond het vrouwelijk orgasme hangt een taboesfeer, wat algauw duidelijk wordt uit de aflevering. Neuroloog Nikki Prause die onderzoek deed naar hoe vrouwen klaarkomen moest noodgedwongen stoppen omdat ze er geen geld meer voor kreeg. Zo komen we er niet achter hoe vrouwen orgasmes krijgen – en dus ook niet hoe we er een moeten krijgen als het wat moeizamer gaat. Ook is het lastig om aan iemand duidelijk te maken wat je fijn vindt als je dat zelf niet eens weet, maar vrouwen masturberen ook nog eens veel minder vaak dan mannen (44 procent tegenover 73 procent).

Voor het eerst klaarkomen op je 28e

Al deze aspecten komen voorbij in de aflevering, maar het is geen klinische verhandeling van orgasmes doordat het doorspekt is met persoonlijke verhalen van vrouwen. Zo vertelt Mona dat ze pas op haar 28e voor het eerst klaar is gekomen. Stel je voor dat dat bij een man was voorgekomen, merkt ze op, dat zouden we allemaal zo raar hebben gevonden.

Vagina Dispatches is heerlijk taboedoorbrekend en biedt herkenning aan wie wel eens moeite heeft met klaarkomen, of tips voor wie graag wat meer uit haar orgasmes zou willen halen.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2020 Vileine

To Top