TODAY+TOMORROW

Vitamine Video: Peruaanse misses tijdens verkiezing

Fur Gloves With Wooden Fingers - Meret Oppenheim (1932)

Van fijne TedTalk tot krachtige speech of feministische vlog; met Vitamine Video blijf je geïnspireerd. Deze week kippenvel dankzij de vrouwen die samen een Peruaanse Missverkiezing op de kop hebben gezet door te protesteren tegen vrouwenhaat en geweld!

“Mijn maten zijn 2,202 vermoorde vrouwen in mijn land”

Dressed to kill

De meeste missverkiezingen kennen we als fantasieloze toneelstukjes voor het patriarchaat met objectificering van het vrouwenlichaam in de hoofdrol en ‘wereldvrede’ als figurant. Maar de verkiezing van Miss Peru veranderde in een flitsdemonstratie toen alle 23 finalisten weigerden hun lichaamsmaten met het publiek te delen en in plaats daarvan één voor één cijfers begonnen op te noemen over de omvang van geweld tegen vrouwen in hun land.

Feminism might be in fashion now, but will never go out of style.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2020 Vileine

To Top