WORLD+CULT

Must Thinks: orgasme op doktersrecept

Amarens Eggeraat praat en schrijft gewapend terug met haar kennis, wanneer we weer eens collectief worden gehersenspoeld om iets te ‘moeten hebben’.

Er was een tijd dat je als vrouw met onbestemde klachten (nerveuze trekjes, driftbuien, een persoonlijkheid) al snel de diagnose ‘hysterisch’ kreeg. Dan moest je naar de huisarts, die zuchtend zijn mouw opstroopte, even met zijn vingers knakte en dan zijn hand onder je rokken liet verdwijnen om geduldig, maar vastberaden alle hysterie weg te vingeren. Je kwam klaar, schudde de nog vochtige hand van je dokter en kon verkwikt weer terug naar je leven van wastobbes, stervende zuigelingen en borduurwerkjes.

Deze praktijk kwam natuurlijk voort uit uiterst seksistische en gebrekkige opvattingen over het vrouwelijk lichaam. ‘Hysterie’ is sowieso een kwalijke fantasiediagnose, die vrouwen reduceert tot zeurende baarmoeders. De uitvinding van de vibrator was dan ook een enorme opluchting, voor zowel de onbegrepen patiëntes als de huisartsen die rondliepen met een permanent stijve pols.

Een kwalijke fantasiediagnose

Maar los daarvan: ergens is het best een aantrekkelijk idee, zo’n masturbatiesessie op doktersrecept. Voor veel vrouwen is het verdomd lastig om klaar te komen en dat is doodzonde. Een mechanisch hulpmiddel is niet altijd de oplossing: voor wie het nog nooit met haar vingers is gelukt, is zo’n zoemende vibrator misschien een nogal intimiderende aankoop. Ook het idee dat je het ding na afloop met een warm sopje van je eigen sappen moet ontdoen, kan een beetje tegenstaan. Bovendien, waar laat je zo’n apparaat als je niet op jezelf woont en je je huisgenoten niet met dit intieme onderdeel van je seksuele beleving wilt confronteren?

Een orgasme buiten de deur zou ideaal zijn. Natuurlijk zijn er ook mannelijke escorts, maar die kosten een hoop tijd en geld; bovendien moet je daar toch op zijn minst eerst een praatje mee maken – en waarschijnlijk voel je dan ook de aandrang je eerst grondig te scheren of een mooie onderbroek aan te trekken. Wat ik voor me zie is een onberispelijk geklede man of vrouw, die met kundige vingers en uitgebreide kennis van zaken de klant tot een orgasme masseert, eventueel met wat geurige wierook in de hoek en een afspeellijst met ‘The Best of Enya’ op de achtergrond. Een genitale massage; of een fysiotherapeut voor je vulva. Het zou een stuk minder troep en risico’s op geslachtsziektes, uitbuiting en emotionele verwarring opleveren dan een bezoek aan een reguliere prostituee.

Orgasme buiten de deur zou ideaal zijn

Happy endings voor vrouwen: het is een fantastisch idee, maar vooralsnog lastig te vinden. In New York woont een zekere ‘Doctor M.’,  die graag overspannen zakenvrouwen helpt ‘ontstressen’ door ze met een sensuele massage tot een hoogtepunt te brengen – als ze maar niet te dik zijn, is zijn enige bizarre voorwaarde. Ook zijn er op het internet verhalen te vinden van avontuurlijke vrouwen, die het tot een sport hebben verheven om aantrekkelijke masseurs te verleiden tot meer dan het gebruikelijke vleesgekneed.

Maar in al deze gevallen zijn de grenzen vaag; vanaf wanneer wordt de masseur een sekswerker? Blijft het professioneel of wordt het persoonlijk? Moet je je masseur dankbaar zoenen na afloop of volstaat een schouderklopje en een tientje fooi? Vooral: wanneer ga je als klant te ver met de suggestie dat je wel in bent voor wat erotiek en wanneer gaat de masseur te ver bij het daar op ingaan?

Bovendien moet je waarschijnlijk al behoorlijk goed in je vel zitten, als je tijdens je Zweedse massage zo’n gespierde Sven hijgend in zijn oor durft te fluisteren dat zijn hand best nog een stukje verder naar beneden mag. Het is alsof het actief opzoeken van seksuele bevrediging, nog steeds alleen weggelegd is voor Sex and the City’s Samantha-achtige vrouwen, die alles durven en zich niet zo veel aantrekken van wat hun omgeving van ze vindt. En dat is jammer, want juist voor sociaal onhandige vrouwen zou een orgasme tegen betaling een uitkomst kunnen zijn.

3 Comments

3 Comments

 1. Mia

  13 maart 2016 at 14:09

  Even zoeken op tantra/tantric healing geeft je precies wat je zoekt. Massage met een blij einde.

 2. Smvv

  31 juli 2016 at 15:43

  Het kan en het gebeurt. Ik spreek uit ervaring. Menig vrouw komt los bij mij. In wat voor opzicht dan ook. Het is helaas nog een taboe en dus voor mij als vader en inwoner van een klein dorp die vanwege de kinderen incognito wil blijven, lastig om op normale wijze te adverteren, maar gelukkig weten steeds meer vrouwen via-via erotische masseurs als ik te vinden… zie http://www.smvv.nl

 3. Pingback: Minifesto: kattige vrouwen, #MeToo had jullie nodig – Vileine.com

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2020 Vileine

To Top