REAL/FAKE

Repost: Playboy’s progressieve naroepgids

Dacht jij ook altijd dat Playboy een bolwerk van seksisme was? Nou, het blad mag misschien bedoeld zijn voor de doelgroep ‘boys with toys’, maar dat betekent niet dat er af en toe ook niet iets feministisch verantwoords in kan staan. Je leest het goed: Playboy publiceerde onlangs een handige handleiding voor wanneer het ok is om een vrouw op straat na te roepen en – spoiler alert – het antwoord op die vraag zal je verbazen.

Playboy’s guide to catcalling komt namelijk tot de volgende conclusie: dat ‘catcalling’ iets is wat je als man moet bewaren voor je eigenlijke huisdier. Of optie twee: als je de vrouw in kwestie kent en jullie in expliciete termen hebben afgesproken om elkaar en public suggestieve opmerkingen na te roepen. In alle andere gevallen geldt: Doe. Het. Niet.

Lees en leer.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2020 Vileine

To Top