REAL/FAKE

Minifesto: met deze mannen moet je geneukt hebben

( LEONARDO CORREDOR )

Het blad Esquire publiceerde onlangs een artikel over de ’31 vrouwen die elke man een keer moet hebben gehad’. Daar ontstond ophef over op social media. Chinello Ifebigh denkt er het hare over.

Ik weet nog precies waar ik was toen ik het artikel las: geen wonder, want het is amper vierentwintig uur geleden. Het was afgelopen zondagochtend en ik zat rustig in een heerlijke, bijna lege IKEA te twitter-brunchen met mijn lief. Ik las het artikel van Esquire hardop en wij trokken onze schouders op, omdat het niveau en de stijl nogal kinderachtig waren. Later op de dag kreeg ik door dat er op social media een hele toestand was ontstaan rondom het artikel. Dankzij de Trump-tapes en corpsballen-bangalijst was dit natuurlijk olie op het vuur voor vrouwen en ook een groot aantal mannen. Seksisme en rape culture, werd in alle toonaarden met afschuw geroepen. Wat een schande!

Ik werd stil van alle commotie en ging spoedig bij mezelf te rade of ik ook razend en verontwaardigd was. Tot mijn verbazing kon ik niets van dien aard bespeuren. Wat wel automatisch meteen door mijn hoofd ging, was een waslijst van welke types ik zelf weleens geneukt zou willen hebben. Ik kan natuurlijk hier en nu totaal Rambo gaan met de boze feminist flow, want ik ben zelf een rasechte feminist. Maar iets in me knelde zo erg dat het me voor de hand leek liggen om er gelijk mee met de deur in huis te vallen.

De vrijheid om te neuken wie je wil

Oké. Daar gaan we: ik vind de reacties op het artikel namelijk nogal overdreven. Ja, dat vind ik echt. Want weet je, de vrouwelijke en de mannelijke seksualiteit verschillen in wezen niet zo veel van elkaar. De waarheid, wat wij vrouwen allemaal weten, is dat we een nog langere lijst van fuckable mannen hebben dan de miezerige 31 Esquire-types. De waarheid is ook dat wij vrouwen vaak onderling wel op het onderwerp losgaan en dan is het ineens oké. Ik erger me namelijk aan de schijnheiligheid en het soms hoge policorgehalte van vrouwen. Ja, er bestaat een rape culture en ja, mannen kunnen vreselijk seksistisch zijn en wij moeten dat zeker niet pikken. De waarheid, en mijns inziens kern van de pijn hier, is echter dat mannen nou eenmaal gesocialiseerd zijn om gemakkelijker en in alle openheid, acceptatie en zelfs met trots met hun eigen seksualiteit om te gaan. Dat terwijl de socialisatie van vrouwelijke seksualiteit gekenmerkt wordt door schaamte, ontkenning en geheimzinnigheid. Ik denk dat er een hoop onbewuste jaloezie schuilt in de boze reacties van vrouwen op het artikel. Jaloezie omdat mannen sinds mensenheugenis hun seksualiteit zo toegeëigend hebben, dat zij zich vrij genoeg voelen om er publiekelijk mee te spotten. Dat willen wij natuurlijk ook. Welke vrouw wil nou niet de vrijheid hebben om te neuken met wie ze wil, op eigen voorwaarden, zonder straf en negatieve consequenties? Welke vrouw wil nou niet duizend-en-één sekspartners gehad hebben zonder erover te hoeven liegen tegen haar huidige vriend en te zeggen dat er slechts een handjevol of, beter nog, nul mannen voor hem zijn geweest?

Uit de hand gelopen exclusiviteit

Meiden, laten we eerlijk zijn: de pijn zit hem volgens mij in het feit dat mannen zich het in de loop der eeuwen hebben veroorloofd om zo makkelijk om te gaan met hun seksualiteit en van alles te kunnen roepen, terwijl wij die kans nooit hebben gehad. Sterker nog, wij zijn door de eeuwen heen door dezelfde mannen gruwelijk gestraft voor het hebben van een eigen seksualiteit. Wij leerden dat seks een belangrijk ruilmiddel was en dat het strategisch inzetten van seks belangrijker was dan ons eigen genot of seksualiteit. In de oertijd, toen het van levensbelang was voor een vrouw om een sterke provider aan haar zijde te hebben, kwamen we erachter dat we zo’n sterke man aan ons en onze kinders konden binden door hem exclusieve eigendomsrechten over onze vagina te geven. Exclusiviteit geef en bewijs je door te veinzen dat je eigenlijk totaal niet geil bent en al helemaal geen seksualiteit kan beleven zoals mannen dat zelf doen. Wij werden ‘Goede Vrouwen’, want het was destijds economisch slim en in je eigen belang om een sterke man aan je zijde te binden, door hem simpelweg tot heer en meester van je kut uit te roepen. Wij gingen hier collectief als mensheid erg ver in. En ja, het is helaas compleet uit de hand gelopen. Veel te ver, want het begon een eigen leven te leiden en het keerde zich verschrikkelijk tegen ons. Het patriarchaat werd hieruit geboren en vrouwonvriendelijke culturen, religies en tradities zijn hieruit ontstaan. De vrouwelijke seksualiteit is in de loop der tijden door een hel gegaan en is nu bezig zich eindelijk te manifesteren. Nu het niet meer per se nodig is om überhaupt een man te hebben (iets met een vis en een bakfiets), laat staan een sterke beschermer, hoeven vrouwen zich niet meer van den domme te houden. Laten we er gewoon voor uitkomen: we zijn gewoon geile wezens. Wij hoeven niets meer onder stoelen of banken te schuiven en geen toneel meer te spelen. We hoeven niet meer ondergronds te blijven.

Ironie en zelfspot

Dat is best wennen. Mannen en vrouwen hebben nog een lange weg te gaan om zich te realiseren dat de doos van Pandora der vrouwelijke seksualiteit wijd open staat en ze moeten nog leren omgaan met wat er allemaal uitkomt. Aan de hand van alles wat wij weten, lijkt het me belangrijker dan ooit om de zaken met enige nuance te blijven beschouwen. En ook om waakzaam te zijn dat we niet doorschieten en alles over één kam scheren, maar lastige onderwerpen bespreken met een laagje ironie, zelfspot en luchtigheid. Opdat wij, vrouwen en mannen, gelijkwaardig met elkaar kunnen blijven spelen en van elkaar kunnen blijven leren en genieten.

In dezelfde geest kon ik het natuurlijk niet laten om de vrouwen-bangalijst op te stellen, van alle types waar elke vrouw echt eens een keer mee geneukt moet hebben. Het stereotyperen en objectiveren van mannen tot seksvoorwerpen druipt ervan af. Maar laten we eerlijk zijn: wat een man kan, kan een vrouw beter!

1. De Buurman: inkoppertje, met je kopje suiker
2. De Friend With Benefits: spreekt voor zich
3. Het Broertje Van Je Beste Vriendin: want ja, hij werd opeens een lekker ding
4. De Man Van Je Beste Vriendin: vriendinnen hebben vaak dezelfde smaak
5. Je Baas: DUH!
6. Het Corporate Meneertje Van De Andere Firma: zo sluit je de beste deals
7. Je Advocaat
8. De Vader Van Je Vriend: we zijn eerlijk
9. De Bouwvakker/Loodgieter/Automonteur/Stratenmaker: wasbordjes!
10. De Hell’s Angel/Badr Hari/Willem Holleeder: bad boys
11. De Minderjarige Puberzoon Van Je Vriendin: leren moet je op een oude fiets
12. De Preacher Man
13. De Son Of A Preacher Man
14. De Barman/Kapper/Masseur: die dingen gebeuren
15. De Soldaat/Piloot/Politieagent: we kicken op uniformen
16. De Therapeut
17. De Goeroe: sin sin sin!
18. De Dokter: wie houdt nou niet van doktertje spelen?
19. George Clooney/Idris Elba/Leonardo di Caprio: spreekt voor zich
20. Vladimir Putin: macht erotiseert
21. De Geek/De Hacker
22. De Slimme Nerd: Zucks baby! (Zie ook: nummer 32)
23. De Hipster Met Baard
24. De Irritante Mansplainer: wonder boven wonder
25. De Domme Surfer Met Het Goddelijke Lijf: hou je mond en neuk me
26. De Spirituele Man: hoe heet-ie ook alweer? Oibibio-Jan Heijn?
27. De Emo-Backpacker Met Rastaharen: make love, not war
28. De Dude
29. De Man Van Een Ander Ras/Huidskleur: de mens is gewoon nieuwsgierig
30. De Buitenlander Met Een Vreemde Taal: zie A Fish Called Wanda.
31. De Vakantieliefde: hoort erbij
32. De Bejaarde Man Met Poen: iieeuw, maar we blijven heel, heel eerlijk
33. De Pizzajongen
34. De Chippendale
35. Fred Flintstone
36. De Lone Wolf
37. De Playboy
38. De Man Waar Je Moeder Je Over Waarschuwde
39. Hannibal Lecter: geen idee waarom, maar hij hoort erbij
41. De Vriend van Je Vader: moi Lolita!
42. De Vader van Je Vriendin: de waarheid zal je bevrijden
43. De Postbezorger
44. De Tuinman
45. De Leraar
46. De Corpsbal: ja. Zelfs hij
47. De Knappe Homo: weet niet wat hij mist
48. De Kale Man
49. De Taxichauffeur
50. De Zwaar Behaarde Man
51. De Tarzan
52. De Metropoliet (wat dat ook moge betekenen)
53. De Kantoorpik
54. Het Dikke, Flamboyante Pavarotti/Andre Hazes-type
55. De Grappenmaker
56. De Profvoetballer
57. De Lilliputter: Tyrion, je t’aime!
58. De Superheld/Ridder
59. De Robin Hood
60. James Bond
61. Jezus!
62. De ‘Men We Love To Hate’: raar maar waar
63. De Seksistische Man: het ligt gecompliceerd
64. De Ex: alle wegen leiden terug naar jou
65. De Lelijkerd
66. De Jeugdliefde
67. De Tinderdate
68. De Vader Op Het Schoolplein
69. De Gescheiden Man
70. De Mannen Die We Normaal Gesproken Never Nooit Zullen Daten: zeg nooit nooit
71. De Zoon van Je Eigen Vent: ohhhh! Slettebak jij!
72. De Man Die Ons Nodig Heeft
73. De Alien
74. De Robot
75. De Vampier
76. De Weerwolf
77. De Eigen Vent: halleluja!

Tenslotte: wie zich ondervertegenwoordigd voelt doordat ik zijn doelgroep per abuis niet hebt genoemd, kan contact opnemen met het management om een klachtenformulier in te vullen.

P.S. Hierbij mijn nederige excuses voor mogelijke taalfouten, welke verraden dat ik jaren geleden met de Nederlandse taaldocent hebt geneukt en hierdoor mijn inburgeringscursus op een schofterige edoch heerlijke wijze veelvuldig heb verzuimd.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: 365 dagen Vileine: leven, liefde en lessen! – Vileine.com

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2020 Vileine

To Top