REAL/FAKE

Minifesto: voor wie is de Snoopy-string?

(KOPEN?)

Hoewel mijn vriendinnen en leeftijdsgenoten bijna allemaal strings dragen, geef ik de voorkeur aan boxers. Om toch mee te kunnen doen, heb ik een paar stringetjes in mijn bezit. Aanvankelijk gekocht om aan den lijve te ondervinden hoe dat zit, zo’n string. Niet bijzonder lekker, ontdekte ik al snel. Dus meestal liggen ze werkeloos in mijn ondergoedmandje. Maar soms heb je zo’n dag dat je zin hebt in een draad tussen je billen. Of soms zitten alle boxers in de was.

Eén van mijn oudste strings is een heel klein ding. Bestaande uit een minuscuul driehoekje die de T-splitsing aan de achterkant vormt en een groter driehoekje voor de voorkant, aan elkaar gehouden met drie roze katoenen touwtjes. De stof waar de driehoekjes van gemaakt zijn is roze-wit gestreept. De grote driehoek is bedrukt met een afbeelding van Snoopy en zijn kleine gele kuikenvriend, Woodstock.

Het was een avond waarop ik zin had in een string. Maar toen ik hem eenmaal aan had en ik op bed mijn vriend met zijn mobiel zag spelen, schoot er door mijn hoofd: wie is de doelgroep van deze string?

Kinderachtig en schattig

Snoopy is nogal kinderachtig, hooguit schattig. Het is nogal meisjesachtig schattig. Schattig in de zin van ‘kijk mij kinderachtig mogen zijn, ik ben niet minder volwassen als ik van Snoopy of Hello Kitty houd’. Het type schattig van terugverlangen naar je bakvissentijd, de tijd van beugels, slaapfeestjes en ‘jongens zijn vies’. Niet zozeer het type schattig dat je deelt met je lover.

Terwijl strings gemaakt zijn om gezien te worden. Om je partner te verleiden door alleen je billen te laten zien en hem te laten raden naar wat er achter de grote driehoek aan de voorkant verborgen gaat. Maar hoe nieuwsgierig worden mannen als ze een roze-wit gestreepte string zien met Snoopy erop?

Of is deze string bedoeld voor meisjes onderling? Beugelmeisjes die sleepovers doen? Is deze string bedoeld om te showen in de kleedkamer na gym? Om aan je klasgenoten te laten zien dat je stoer en volwassen bent en een string draagt? Maar wat is er stoer en volwassen aan Snoopy en roze gestreept?

Ik mag toch hopen dat er geen mannen zijn die graag meisjes bijna naakt zien die seriéus geïnteresseerd zijn in Snoopy en zijn vrienden. Mannen die liever een meisje van dertien hebben. Hoewel ik best weet dat die mannen bestaan, ga ik er voor mijn eigen gemoedsrust van uit dat de makers van de string niet déze mannen voor ogen hadden als doelgroep.

Ironisch bedoeld

Het elegantst zou zijn als de string ironisch bedoeld is. Een string die de spot drijft met de vrouwen die ongemakken aantrekken om een man te verleiden. Ik hoop dat Snoopy op deze string symbool staat voor de kinderachtigheid van de vrouwen die niet opkomen voor wat ze zélf fijn vinden en zich schikken naar wat zij denken dat de man leuk en spannend vindt. Ik hoop dat deze string eigenlijk op de markt is gezet als onverkoopbaar item. Je kunt niet een volwassen seksuele vrouw zijn die weet wat ze wil én in je roze-Snoopy-fase zitten.

2 Comments

2 Comments

 1. Ria

  26 oktober 2016 at 13:26

  Maar wacht, je koopt zelf een snoopystring en ga dan lopen klagen?
  Dan koop je een string die je wel wil.
  Komplete geestelijke werkloosheid dit.

 2. Martine

  10 februari 2017 at 04:31

  Dit artikel is wel heel erg vanuit het eigen standpunt geschreven en verpakt als waarheid.
  1. Het feit dat jij een string niet lekker vindt zitten wil niet zeggen dat dit voor iedereen zo geldt. Ik draag al vanaf mijn 10e strings en vind het veel prettiger dragen dan boxers of andere onderbroeken. Dit heeft niets te maken met sexy willen zijn.
  2. De doelgroep kan ook gewoon jezelf zijn. Je hoeft niet altijd ondergroed te dragen voor de ander. Wat een objectiverend argument zeg!
  3. What about de lesbiennes? Hier spreek je alleen van hetero stellen, of jonge meisjes, maar ik kan me voorstellen dat er tussen vrouwen in een liefdesrelatie een ander soort aantrekkingskracht kan spelen.
  4. Daarnaast kunnen ook mannen juist heel erg aangetrokken worden door een soort onschuldige snoopy string voor various reasons. Misschien niet jouw vriend, maar het mysterie wat mensen aantrekkelijk kunnen vinden rijkt een stuk verder dan de norm van kante lingerie, Thank god!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2020 Vileine

To Top