REAL/FAKE

Vitamine Video: broer en zus vechten om de poolboy met Coca Cola

Bron: Huffington Post

Van een fijne TedTalk tot een krachtige speech of feministische video: met Vitamine Video begint je week altijd goed. Deze week: Coca Cola als voorvechter van homorechten?

Coca Cola, misschien wel hét merk dat de Amerikaanse Droom vertegenwoordigt, is bezig aan een inclusiviteits-inhaalslag. In hun meest recente reclame, net uit, zien we geen tien vrouwen in hun Coca Cola Light-break zwijmelen over de gespierde tuinman, maar een tienerbroer en -zus die (letterlijk) met elkaar vechten om de aandacht van de hunky poolboy – om even later beteuterd te zien hoe hun moeder er met hem vandoor gaat.

Vanzelfsprekende inclusiviteit

Maar het op een vanzelfsprekende manier portretteren van hetero- en homoseksualiteit naast elkaar is niet het enige inclusieve wat Coca Cola de laatste tijd voor baanbrekends heeft gedaan. Op de laatste Super Bowl toonde het merk namelijk al een andere reclame, getiteld America the Beautiful.

Daarin zien we niet alleen een cast waarin allerlei huidskleuren, religies en nationaliteiten vertegenwoordigd zijn – het titelnummer wordt zelfs in meerdere talen gezongen – maar waarin vooral ingezoomd wordt op twee vaders die met hun dochtertje aan het rollerskaten zijn:

Inclusiviteit inzetten om veel geld mee te verdienen? Vast. Maar tegelijkertijd doet dat niets af van de boodschap. Als Amerika’s grootste bedrijven als Coca Cola een diverse doorsnede van de samenleving portretteren, dan komt die samenleving vanzelf een stapje dichterbij. En dat is een win voor iedereen – of je nou deel uitmaakt van een LGBQT-community of niet.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Vitamine Video: Nike omhelst hijabs en vrouwelijke rolmodellen – Vileine.com

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2020 Vileine

To Top