FIT+WELL

Stijldossier: wit t-shirt

Bron: www.gowiththevlo.nl

Daphny Scholsberg definieert in modejungles basics van de basics, zodat je efficiënter met je garderobe kunt omgaan. Vandaag het witte t-shirt.

Hij staat in ieder lijstje van essentials. Er is wel een exemplaar te vinden in iedere winkel, van de Zeeman tot een boetiek van Yves Saint Laurent. Hierdoor kan de prijs variëren van een schamele vijf tot tweehonderdvijftig euro. En toch heb ik mijn ware witte t-shirt nog niet gevonden. Voor nu volstaat er eentje van de Dividedlijn van H&M-mannenafdeling, maar je snapt dat de kwaliteit wat te wensen overlaat.

www.mstarz.com

Bron: www.mstarz.com

Als ik het witte t-shirtprobleem voorleg aan andere vrouwen, hebben ze vaak geen idee wat ik bedoel. Op de details wordt blijkbaar niet zo gelet en daarin schuilt hem nou juist het probleem. Als wij niet vragen naar het perfecte model, dan zal de producent het ook nooit aanbieden. Juist bij zo’n ogenschijnlijk simpel kledingstuk als het witte t-shirt gaat het om de details die het verschil maken tussen nietszeggend en de wow-factor.

Wat zijn dan de details waar het aan schort bij de bestaande modellen, hoor ik je denken? Kanye West claimt het perfecte witte shirt te hebben gemaakt. Maar toch. Het is natuurlijk een mannenmodel, maar als een vrouw hem zou willen dragen, zijn de mouwen te lang en is de kraag net te ruim. Ook de stof van Yeezus’ perfecte versie is te elastisch en vormt daardoor te veel naar de contouren van het lichaam.

Wie heeft dan wel een goede versie?

Op de afbeelding van Vogue-redacteur, model en stijlicoon Alexa Chung zien we een nagenoeg perfect voorbeeld. Het shirt is van goed katoen en niet doorschijnend – vandaar dat ze hem zonder bh kan dragen. Het is losvallend en kan hierdoor nonchalant in haar broek worden geknoopt. Door de hooggesloten kraag geeft ze niets bloot, maar spreekt de verbeelding. Het shirt is misschien een tikkeltje boyish, maar meer nog staat het los van imago. Bij dit shirt spreekt de drager, hoe timide en grijze muis zij ook mag zijn.

www.downthisroad.au.com

Bron: www.downthisroad.au.com

Bij Alexa Chung wordt-ie al snel jongensachtig, maar als iemand met dezelfde voorgevel als Brigitte Bardot het zou dragen is het het meest wellustige kledingstuk uit de kast. Juist omdat het shirt het lichaam zo moeiteloos verhult, mag de fantasie de vrije loop laten. Daarnaast is hij perfect te gebruiken als ondershirt voor een trui met hoge hals, waarbij je net een randje wit ziet.

Bron: www.styl.sh

Bron: www.styl.sh

Ja, mevrouw Chung snapt de essentie van de plain white tee, die alles behalve plain is. Ik houd hoop en ga ondertussen nog even verder zoeken naar het witte shirt dat aan al mijn idealen voldoet.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2020 Vileine

To Top