TODAY+TOMORROW

Bollocks Buster: de politie en fiscus strijden om wiet

Travis Bedel

Zelfverklaard transliban Petra Kramer prikt graag met vileine pen door globale onzin heen. Deze week fileert ze de onwetendheid van de politie en de fiscus omtrent wietteelt.

Hiphop is de Belgische variant op house. Aftaaien betekent afkicken. Een waterpijp roken zonder cobragif kan niet. Quat is een “hennepproduct.” Die onwaarheden las ik in een recent geopenbaard document uit 1995 dat één of andere journalist opgevraagd heeft. Welke journalist weet ik niet. Namen zijn weggelakt. Wat er wel in staat is dat zhij naar de rechter moest stappen alvorens de strijd tussen de fiscus en de politie geopenbaard werd. Dat is niet voor het eerst, het gebeurt regelmatig dat de overheid voorheen geheime documenten over het gedoogbeleid vrijgeeft – maar wie ze ook opvraagt, ik zie er zelden wat van komen. Vandaar dat Bollocks Buster deze week eens lekker de overheid gaat fileren. Hiphop is Belgische house, echt? Ik luisterde al vanaf mijn zestiende naar house. En dat was in Metslawier. Hoe krijg je het voor elkaar om in Den Haag in 1995 niet te weten wat hiphop is, de overheid zijnde?

Waarom zijn er wel biertaxi’s en geen wiettaxi’s?

Waarom de media niks met de zelf opgevraagde stukken doen, ontgaat me. Zoals ik al zei komt er namelijk een strijd uit naar voren. “Justitie” wil zoveel mogelijk een plant bestrijden en de fiscus classificeert wiettelers als tuinbouwers. De fiscus stelt ook voor om wiettaxi’s te gaan registreren omdat de fiscus van mening is dat een bezorgservice voor minder overlast zorgt dan een afhaalservice. De politie moet daar niks van hebben en daarom kun je tot op de dag van vandaag nog steeds geen wiet laten bezorgen. Biertaxi’s tegen schoftigere prijzen daarentegen zijn echter compleet legaal.

De overheid is geen moloch, alleen het koningshuis is dat. Dat is een familie met een omerta, die elkaar de hand boven het hoofd houdt. Binnen de overheid vechten verschillende ministeries elkaar de tent uit. Voor alle ministeries behalve dat van Veiligheid en Nog Iets is dat een gevecht tegen de stroom in, omdat de media nou eenmaal besloten hebben dat Het Recht het allerbelangrijkste ding aller tijden is. Uit de WOB-documenten blijkt dat de fiscus al 1995 van mening was dat cannabis veel minder schadelijk is dan alcohol en tabak en dat de cannabisplant vele legale toepassingen kent. Zoveel zelfs dat de fiscus zich genoodzaakt voelt, ter bevordering van de duidelijkheid, niet volledig te zijn.

schema

Door de honderden pagina’s aan documenten voel je een animositeit tussen de politie en de fiscus. De fiscus probeert van coffeeshops keurige belastingbetalers te maken en de politie probeert van de fiscus een soort Soldaten van Odin avant la lettre te maken door te eisen dat de fiscus als ogen en oren van de politie dient om zodoende zoveel mogelijk wietkwekers op te pakken. De fiscus verzet zich daar dermate tegen dat het een stuk of tig vergaderingen kost voordat ze akkoord gaan met de eis van de politie dat belastingaanslagen voor coffeeshops van een codering met de letter ‘H’ van ‘hennep’ voorzien. De politie drong er ook op aan dat de fiscus naam en toenaam van de toeleveranciers van illegaal geteelde “hennep” zou eisen van iedere coffeeshop, maar daar heeft de fiscus zich met succes tegen verzet.

Legalisering van de wietteelt kan zogenaamd niet en lost niets op

Tot zover 1995, nu over naar het heden. Uit recente documenten blijkt dat de “Directoraat-Generaal” van de politie is aangesteld om politici af te wimpelen. Dat gaat zo ver dat een compleet buiten de realiteit levende ambtenaar burgemeesters van zowat alle coffeeshopgemeenten meedeelt dat legalisering van wietteelt niet kan en niks oplost. Wie er ook maar in naam van Van der Steur handelt, tekent daarbij op dat een vroegtijdige politisering van het onderwerp het proces alleen maar zou kunnen verstoren. De uitkomst mag alleen maar ‘nee’ zijn, omdat 77% van de politieagenten daarvan afhankelijk is. Dat laatste is mijn invulling.

Dat legalisering niet kan, niet mag en niks oplost is een leugen. In sommige staten van Amerika heeft de fiscus gewonnen. Daar financieren blowers scholen. In Nederland financieren blowers de heksenjacht op hun eigen genotsmiddel. De helft van de prijs van een gram wiet is omzetbelasting. Hoewel de fiscus geen tegenstander van legalisering is, is het helaas wel een voorstander van de valbijl van onmiddellijke sluiting bij de minste overtreding. Dat zwaard van Damocles houdt de ondernemers scherp. Het zou me een lief ding waard zijn als de overheid multinationals net zo streng onder de loep nam.

P.S. De meest hilarische passage uit de WOB-documenten is zo mooi dat ik hem integraal overneem. “Insiders voorspellen binnen 10 jaar een geheel nieuwe en niet te stoppen drug: de 3-D drug. Drugs worden gebruikt om daarmee in een liefst gelukzalige roes te geraken. Roes is een gesteldheid die in de “hersenen” beleefd wordt na gebruik van “roesmiddelen” die door chemische reacties die toestand veroorzaakten. Een 3-D drug bewerkstelligt de gewenste roes zonder dat daar een conventionele drug aan te pas komt! Voor de ideevorming moet men denken aan reclames waarbij gedemonstreerd wordt hoe iemand met behulp van een “helm-accessoire en besturing” als ware door een computersimulatie beweegt en dat als echt ervaart. Men “kijkt” dus niet naar het scherm, maar “beleeft” dat alsof men er deel van uitmaakt. De gevolgen van het een en ander (als het allemaal lukt) zijn nu niet te overzien.” Tegenwoordig kennen we dat als virtual reality. De overheid subsidieert dat.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2020 Vileine

To Top