REAL/FAKE

Nieuwsflash: Piemelpraat als tegenhanger van de kutste reclame

Bron: Youtube Piemelpraat

Lactacyd, fabrikant van ‘vrouwelijke verzorgingsproducten’, kwam eind 2016 met één van de meest omstreden, vrouwonvriendelijke reclamespots van het jaar. Nu is er een feministische tegenhanger: Piemelpraat.

Genotsdoosje

In de Lactacyd-reclame, genaamd Mannenpraat, mochten mannen hun mening geven over de vagina’s van vrouwen en ze daarna – toppunt van mansplaining – ook nog eens tips geven hoe ze hun “genotsdoosje” (ja, dat is een letterlijke quote) het beste konden verzorgen. Geen wonder dat Samantha, Jo, Zaïre en Eefje, de makers van tegenhanger Piemelpraat, het ‘de kutste reclame van Nederland’ noemen. Zij zijn echter niet de enigen die de reclame niet konden waarderen; het filmpje werd na flinke kritiek offline gehaald.

Ludiek protest

Als ludiek protest is het nu het filpje Piemelpraat, waarin vier dames hun ideale penis beschrijven: van strakgeschoren tot pastelroze. Maar heb je niet de perfecte pik: niet getreurd, er zijn toch manieren waarop je ‘m goed kan schoonhouden! Spoiler alert: zeep is nergens voor nodig:

De makers van Piemelpraat hopen dat 2017 het jaar gaat zijn waarin “ons zaakje, onze looks en ons lichaam weer van ons wordt.” Horen jullie dat, Lactacyd, O.B., en andere fabrikanten die de plank heel erg misslaan met reclames ‘voor vrouwen’?

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERS

We do not believe in the world empowering women.

We believe in women empowering the world!

Journalist, activist, game-changing artist, mind-body scientist, international solidarist?

Join the tribe

Copyright © 2020 Vileine

To Top